19. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forringede responstider er uacceptable

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forringede responstider er uacceptable
Debat Frederikssund - 11. januar 2019 kl. 11:29
Af Rasmus Stoklund, folketingskandidat for Socialdemokratiet, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Frederiksborg Amts Avis har de seneste dage dokumenteret, at det har fået negative konsekvenser for borgerne i Frederikssund Kommune, at man i 2018 samlede de udkørende politipatruljer i Hillerød, Helsingør og Gentofte. Der går i dag længere tid før politiet når frem til en adresse i Frederikssund, end der gjorde før centraliseringen.

Ledelsen i Nordsjællands Politi har gennemført reformen på trods af de bekymringer, som blandt andre tillidsmand på politistationen i Frederikssund, Kim Dueholm, gav udtryk for til Frederiksborg Amts Avis allerede i december 2017. Dueholm var bekymret over den nye struktur, som han forventede ville medføre negative konsekvenser for borgerne i de områder, hvor der ikke længere skulle være udkørende patruljer. De forringede responstider viser nu, at han (ikke overraskende) fik ret.

Nordsjællands Politi har en stor del af ansvaret, men fra Christiansborg må rammerne for politiets arbejde også forbedres. Politireformen fra 2007 har betydet, at der i dag er 30 procent færre politistationer i Danmark, og siden er tilfredsheden med politiets indsats faldet.

Der er behov for et opgør med centraliseringen, så politiet får bedre mulighed for at have lokalkendskab samt udføre forebyggende og tryghedsskabende indsatser i lokalområderne. Socialdemokratiet har fremlagt et forslag til, hvordan man kan sikre, at politiet igen kommer tættere på borgerne - også uden for storbyerne.

For det første ønsker vi 20 nye nærpoliti-enheder fordelt med ti enheder på hver side af Storebælt. For det andet vil vi igen have landbetjente i lokalsamfundene, som skal udføre forebyggende arbejde og hjælpe store børn og unge mennesker tilbage på rette spor, hvis de er ved at komme i dårligt selskab. For det tredje har vi foreslået, at man opretter mobile politistationer, som i perioder kan sættes ind i lokalområder for at skabe tryghed i en tilspidset periode.

Politiet skal sikre tryghed i hele Nordsjælland, og en reform må ikke blive på bekostning af Frederikssund Kommune. Folk skal være trygge ved, at politiet har mulighed for at komme, når man ringer. Frederiksborg Amts Avis fortjener ros for at have bidt sig fast i sagen og dokumenteret forringelserne, som centraliseringen har medført.