17. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere unge bør vælge en erhvervsuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere unge bør vælge en erhvervsuddannelse
Debat Frederikssund - 16. oktober 2019 kl. 18:03
Af Michael Tøgersen, byrådsmedlem (V), Frederikssund Kommune:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er et nationalt mål, Folketinget har sat, at vi skal have flere folkeskoleelever til at vælge en erhvervsuddannelse, så man ikke bare fortsætter i »10. 11. 12. klasse« på gymnasiet, blot fordi ens klassekammerater gør det, men at man tager et aktivt valg.

Derfor har vi i Frederikssund Kommune sat »Erhverv« på skoleskemaet, så vi aktivt hjælper folkeskoleeleverne med at tage et kvalificeret valg, som skal gøre, at de får et godt job senere i deres liv, der matcher dem og giver dem livskvalitet.

Det er en utrolig vigtig opgave, vi som politikere, forvaltning i kommunen, Frederikssund Erhverv samt skoleledere og skolelærere skal gå helhjertet og aktivt ind i, så vi hjælper vores børn og giver dem en god start på voksenlivet.

Campus XL dagen, som vi i år afholdt fredag den 13. september med cirka 2.000 deltagere, havde en konkurrence, som blev vundet af 8. D på Slangerup Skole, afd. Kingo, med hele 447 armbånd, og nr. 2 blev 8. Y fra Trekløverskolen, afd. Marienlyst med flotte 421.

Eleverne havde en virkelig sjov oplevelse med præmieoverrækkelsen og blev rigtig glade for præmien, og det har i det hele taget været en kæmpe succes.

En kæmpe tak til det lokale erhvervsliv for opbakningen og for at tage et stort socialt ansvar, og en kæmpe tak til de lærere og skoleledere, som er gået målrettet ind i dette, så man støtter eleverne aktivt videre. Pt. er vi bedste kommune i Nordsjælland på området. Vildt flot, og tak til Frederikssund Erhverv for et kæmpe arbejde.

Et mega stort tillykke her fra, og I, folkeskoleelever, ønskes alt det bedste i verden med at tage det rigtige valg videre i livet.