13. december 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et lille skridt for danskerne, men et kæmpe skridt for nordsjællænderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et lille skridt for danskerne, men et kæmpe skridt for nordsjællænderne
Debat Frederikssund - 10. juli 2019 kl. 09:53
Af Michael Tøgersen, byrådsmedlem for Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vælgerbedrag? Syv dage før folketingsvalget var der panelmøde i Sillebroen. Man kunne høre Socialdemokratiets Rasmus Stoklund og de Radikales Martin Lidegaard gå til valg på »ja til Frederikssundsmotorvejen". Det giver jo stemmer.

Nu er de valgt; løfterne glemt. Den socialdemokratiske transportminister fra Sønderjylland har umiddelbart slettet alle projekter.

Det er ekstremt foruroligende, at der nu tales om at indbetale 15 milliarder kroner til den slunkne Togfond, som skal finansiere gennemkørende højhastighedstoge fra København til Ålborg og efterlade sjællænderne tilbage på perronen. For disse penge kan vi bygge fem Frederikssundsmotorveje. Togfonden skulle have haft 28 milliarder kroner. Der er kun 13 milliarder For disse 13 milliarder kan vi bygge fire Frederikssundsmotorveje, som er beregnet til at være Danmarks måske mest rentable stykke infrastruktur.

For mange borgere i Frederikssund Kommune er toget ikke et alternativ, fordi man enten bruger sin bil i embedsmedfør, eller fordi man skal skifte mange gange osv. Vi har i årevis dagligt holdt stille i kilometer lange køer på den gamle bumlevej. Det koster samfundet milliarder i manglende produktivitet. Man får stress, fordi man holder stille og ikke når frem i tide. Man sidder i sin bil og bliver gammel (og sur). Det reducerer mobiliteten og fleksibiliteten på arbejdsmarkedet og reelt også arbejdsudbuddet, som vi er så knap på, for man vælger at arbejde mindre, mens man vil være mere fleksibel, hvis man kunne sætte sig i sin bil og transportere sig hurtigt mellem job og arbejde. Om kort tid skal vi oven i købet betale for at køre ind over den nye bro for at komme ud på den gamle bumlevej. Det er helt til grin.

For Frederikssund Kommunes virksomheder er motorvejen altafgørende, for de skal have transporteret deres varer, og deres medarbejdere skal kunne komme let til og fra arbejde, ellers bliver vi fremtidens tabere om arbejdspladserne, hvor alle skatterne og velfærden kommer fra. Den motorvej betyder ubeskrivelig meget for os alle, så det er LIGE NU vi skal have alle borgere i Frederikssund Kommune, herunder vores eget allerede fokuserede folketingsmedlem, Hans Andersen, til at reagere højt og tydeligt, så vi forhåbentlig kan nå at påvirke i stedet for bare at sidde tilbagelænet og håbe, for så går infrastrukturen som sædvanlig til Jylland og toge, som kan transportere os med lynets hast fra København til Ålborg. Det vil være en national skandale.