18. juli 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er glasset halvt tomt eller halvt fyldt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er glasset halvt tomt eller halvt fyldt?
Debat Frederikssund - 12. marts 2019 kl. 14:13
Af Michael Tøgersen, medlem af Frederikssund Byråd for Venstre, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Konstruktiv kritik er godt og særdeles velkommen. Vi skal have fokus på områder, der skal forbedres, men vi skal passe på at »brok ikke bliver den lokale nationalsport«. Man kan bilde sig selv og andre ind, at alt er noget skidt. Det er ganske enkelt forkert. Man kan tale sig selv ind i en ikke eksisterende virkelighed.

Gode historier sælger desværre ikke så mange billetter som dårlige. Et blik på medierne, sociale eller ej, viser høj andel af negative indslag.

Er man trængt, er man præget af det, men vi lever i et af verdens bedste lande med en meget høj levestandard, et demokrati hvor vi kan søge indflydelse, et socialt sikkerhedsnet, en af verdens mindste forskelle mellem rig og fattig osv.

Vi har alle nogle udfordringer, men i verdensbilledet, hvor nogle sulter, lov er en by i Rusland, kvinder ikke har rettigheder, drab er »hverdagskost«, sygdom hærger, naturkatastrofer, så er vi nogle af verdens mest privilegerede.

Udgifterne til ældre, handicappede, syge, specialiseret undervisning, svage mv. er steget markant de sidste 20 år. Alligevel synes vi ikke, det er godt nok. Vi forventer, at det offentlige skal varetage opgaven, hvor familien i større grad var til stede tidligere.

Vi skal ikke være »Komiske Ali« og negligere, at vi har udfordringer, men vi behøver heller ikke tale alt ned. Det skader en selv, ens nærmeste og vores kommune. Virkeligheden er, at man medvirker til at skabe et selvopfyldende profeti. Det fortjener hverken du eller dine omgivelser.

Eksempel: Vi er utilfredse med, at der ikke er specialforretninger nok i vores gader, men de færreste gør noget for at støtte dem. Der er en tendens til, at vi forventer, de andre/samfundet skal gøre noget for, at mit liv bliver bedre (»forretningen består)«.

Rigtig, rigtig mange mennesker derude kæmper en daglig kamp for at forbedre vores alle sammens hverdag. En masse indenfor ældre- og sygeplejen, pædagoger og lærere, ordensmagten osv. gør en kæmpe forskel; frivillige i alle mulige sammenhænge gør en kæmpe ulønnet forskel, en masse offentlige og private lønmodtagere knokler dagligt og leverer varen og betaler skat, som gør en kæmpe forskel. Virkeligheden er, at ufattelig mange mennesker står op hver dag og forsøger at gøre en forskel og skabe en bedre verden, så stop venligst med at tale det hele ned, for det fortjener ingen, men konstruktiv kritik er velkommen.