14. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er sund konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er sund konkurrence
Debat Frederikssund - 22. september 2017 kl. 09:37
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Hans Andersen (V), medlem af Frederikssund BYråd og medlem af Folketinget:

Endnu et socialdemokratisk medlem af byrådet har set sig sur på de 72 kommende plejeboliger i Frederikssund Kommune. Denne gang er det Carsten Cederholm, der afslører sin socialistiske grundholdning om, at kommunen altid er bedre end private til at løse opgaver.

I et svar til Cederholms partifælle gav jeg udtryk for min tilfredshed med regeringens intention om at sikre fair og lige konkurrence mellem kommunale og private opgaveløsere. Jeg minder de socialdemokratiske byrådsmedlemmer om, at den private sektor er grundlaget for, at vi har råd til den offentlige velfærd. Derfor må vi selvfølgelig ikke lade offentlige aktører kvæle eksistensgrundlaget for dygtige, private virksomheder ved at gå ind på markeder på konkurrenceforvridende vilkår.

Det er godt for samfundet, når dygtige private virksomheder byder ind med innovative løsninger og udfører opgaver for det offentlige til glæde for borgerne. De kommende plejeboliger opføres af en aktør med stor erfaring på området, og kommer desuden ikke til at belaste kommunens anlægsbudget. Det glæder de fleste, men altså ikke Carsten Cederholm. Det frigør ellers penge til investeringer i for eksempel skoler og idrætsanlæg.

Et bredt flertal med en socialdemokratisk minister i spidsen vedtog i 2015 en ny friplejeboliglov, der havde til hensigt at skabe mere lige vilkår for at drive private og kommunale plejeboliger. Loven sikrer, at kommunen betaler det samme, om borgeren vælger en kommunal eller privat plejebolig.

Vi skal glæde os over at bo i et land, hvor det offentlige ikke har monopol på at løse opgaver, som private udbydere klarer mindst lige så godt.

Jeg vil opfordre til at imødese de nye plejeboliger i Frederikssund Kommune drevet af Attendo med lidt større optimisme, end de socialdemokratiske byrådsmedlemmer lægger for dagen. Jeg glæder mig på vegne af de kommende brugere af plejeboligerne, som vil opleve større valgfrihed.