12. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den nye bro er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nye bro er en succes
Debat Frederikssund - 01. november 2019 kl. 15:51
Af Michael Tøgersen, byrådsmedlem for Venstre i Frederikssund:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den nye bro er og vil formentlig altid være en succeshistorie. Dels har den allerede taget et stort pres fra den gamle bro i myldretiden, hvilket kommer rigtig, rigtig mange mennesker til gode. Dels blev den færdiggjort flere måneder før forventet, til en rente på 0,8 procent mod et budget på 4,7 procent, og sidst, men ikke mindst, så blev den hele 300.000.000 kroner billigere end budget, og så ser den oven i købet rigtig flot ud.

Disse forhold gør, at vi får en rigtig lang periode på cirka tre år til at få tingene til at hænge sammen, hvor vi oprindeligt i Teknisk Udvalg fik stillet i udsigt i dialogen med Vejdirektoratet, at der skulle evalueres efter cirka tre måneder. Senest har vi fået et revideret tal på 8.000 biler i døgnet mod de tidligere nævnte 11.000, for at økonomien hænger sammen.

Der er med kommunens netop aftalte budget 2020 afsat penge til busser mellem Hornsherred og Vinge Station til ibrugtagning medio 2020, hvor stationen står færdig, så man kan tage bussen fra Hornsherred til Vinge, og der fra med S-toget til Flintholm Station på kun en halv time. Der er aftalt p-pladser ved Vinge Station, så man kan køre ind over den nye bro og parkere samt fortsætte med tog.

Vi har nu behov for at få bevilget og igangsat byggeriet af VORES motorvej, så vi kan få den fulde effekt af broen.

Da der ikke er skyggen af politisk lydhør hos beslutningstageren, Folketinget, for at få afviklet brobetalingen, hvilket transportministeren bekræftede ved bro indvielsen, skal indsatsen overfor det nok skydes af taktiske årsager, og hvis vi forinden kan få bevilget motorvejen, så kan vi arbejde mod dette mål efterfølgende, men pt. vurderes det, at der er en risiko for, at kravet om både motorvej og fjernelse af broafgift kan spænde ben for vores motorvejsønske.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?