19. marts 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den gode arbejdsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den gode arbejdsplads
Debat Frederikssund - 10. juli 2018 kl. 14:13
Af John Schmidt Andersen (V), borgmester i Frederikssund Kommune, skriver:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I sit debatindlæg i Lokalavisen den 4. juli, stiller Sanne Johansen (SJ), Formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Frederikssund, et yderst relevant og interessant spørgsmål: Hvad skal der egentlig til for at blive kåret som den bedste kommune at være offentligt ansat i?

SJs udgangspunkt er en oplevelse af, at ressourcerne er knappe, og at der stilles stadig flere krav til medarbejderne. Jeg har stor forståelse for, at man som medarbejder godt kan have den oplevelse, at der er blevet mere travlt på for eksempel et omsorgscenter eller i døgnplejen.

Inden for rammerne, som Folketinget sætter, er det vores opgave i byrådet at sikre, at de kommunale opgaver varetages og løses på den bedst mulige måde.

I Frederikssund Kommune har vi fokus på kerneopgaven, som er at levere en god og ordentlig service til kommunens borgere. Det være sig i for eksempel daginstitutioner og på skoler, i ældreplejen og på handicapområdet, i de vilkår vi giver erhvervslivet, i fritidstilbud, i vedligeholdelse af veje og rekreative områder og meget mere.

Jeg mener, at kommunens medarbejdere er uundværlige i leveringen af kerneopgaven, da det er medarbejderne, der har den daglige kontakt med borgeren og løser opgaverne.

Kommunen har derfor en personalepolitik, som har tre bærende værdier, der skal sikre en attraktiv arbejdsplads. De tre værdier er faglig dygtighed, engagement og samarbejde. Værdierne understøttes af et særligt fokus på ledelse, arbejdsmiljø og trivsel, organiseret inddragelse af medarbejderne samt udvikling af medarbejdernes kompetencer og viden.

Med budget 2016-2019 besluttede vi i byrådet, at der skal gennemføres kompetenceudvikling af alle medarbejdergrupper i døgnplejen, omsorgscentrene og rehabiliteringsafdelingen. I 2016-2018 har vi investeret 5,2 millioner kroner til kompetenceudvikling, som skal sikre, at social- og sundhedspersonalet også i fremtiden har de nødvendige faglige kompetencer til at varetage borgernes komplekse pleje- og behandlingsbehov.

Jeg har her forsøgt at give mit bud på, hvad der kendetegner en god offentlig arbejdsplads. Min oplevelse er, at vi både som politikere, ledelse og medarbejdere i Frederikssund Kommune i fællesskab arbejder for at forblive en god og attraktiv arbejdsplads. Der er altid opgaver og samarbejder, vi kan blive bedre til. Det er da også et stadigt fokus at arbejde med udvikling og forbedringer, så vi sammen fortsat har en kommune, vi er stolte af at arbejde for.