23. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Regeringen sylter Frederikssund­motorvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Regeringen sylter Frederikssund­motorvejen
Debat Frederikssund - 14. januar 2021 kl. 13:56

AF Hans Andersen (V), MF valgt i Frederikssundkredsen

debat Inden folketingsvalget i 2019 var det lykkedes at få 3. etape af Frederikssundmotorvejen med i VLAK-regeringens trafikaftale med støtte fra DF til opstart i 2022 og finansieret med 3,5 mia. kr.

I valgkampen hørte jeg ikke socialdemokraterne være uenige i, at byggeriet af motorvejen til Frederikssund skulle opstartes i 2022.

Motorvejen helt til Frederikssund skal gøre hverdagen lettere for tusindvis af pendlere og erhvervsliv, som i dag bruger alt for meget tid på at holde i kø, og skabe mere interesse for at investere i job i Frederikssundområdet.

Socialdemokratiet rev dog efter valget aftalen i stykker og har sidenhen syltet sagen helt enormt. Alt imens ser vi frem mod. at strækningen bliver mere og mere trafikeret.

Frem mod 2030 vil trafikken stige til ca. 32.000 biler dagligt. Det er lige så mange, som der kører over Storebælt hver dag.

Det vil forlænge tiden, man skal bruge i bilen. Tid, som hverken kan bruges produktivt på arbejdet eller sammen med familien.

En hurtig beslutning om at igangsætte 3. etape af Frederikssundmotorvejen helt til Frederikssund er derfor helt nødvendig! Det giver ikke mening at vente.

Det samfundsmæssige økonomiske tab lyder på 650 mio. kr., hvis motorvejsprojektet udskydes til 2030. Vi har simpelthen ikke råd til at regeringen sylter sagen længere. Så min opfordring til transportministeren er at få lavet en ny trafikaftale hurtigt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?