4. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De 17 Verdensmål og Frederikssund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De 17 Verdensmål og Frederikssund
Debat Frederikssund - 04. november 2019 kl. 12:19
Af Inge Messerscmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti Frederikssund Byråd:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Byrådet i Frederikssund Kommune lægges der op til, at der skal arbejdes med FN`s 17 Verdensmål. Man ønsker, at verdensmålene skal indarbejdes i de forskellige politikker og strategier. Både nuværende og kommende. Det stemte Byrådet ja til på onsdagens byrådsmøde, dog med undtagelse af Dansk Folkeparti.

Dansk Folkeparti anerkender vigtigheden af de 17 verdensmål. Men fokus på verdensmålene er dog nok mere aktuel ude i den store verden end her i Frederikssund. Vi er ikke tilhængere af, at arbejdet med verdensmålene skal kræve ekstra ressourcer, som hensigten er.

Vi er ikke enige i, at det er verdensmålene, der er kommet i fokus fremfor selve indholdet i den enkelte strategi eller politik.

Dansk Folkeparti ønsker at få drøftet, »hvorfor« vi vil arbejde med verdensmålene.

Hvordan det er vigtigt for borgerne i Frederikssund kommune, at vi får indarbejdet verdensmålenes ordlyd i vores politikker og strategier.

Hvilken forskel det vil gøre for hr og fru Jensen.

Et eksempel kunne være Verdensmål 3:

»Sikre et sundt liv for alle og fremme trivsel for alle aldersgrupper«.

Vigtigheden af og indholdet i Verdensmål 3 er vi nok alle enige i.

Selve arbejdet med Værdighedspolitikken, der arbejder med at sikre et sundt liv og trivsel for borgere, der har behov for hjælp, er foregået uden tanke på verdensmålet. Verdensmål 3 har ikke aktivt været en del af arbejdet. Men Værdighedspolitikken er den samme, og den har de samme mål som Verdensmål 3, uden vi har brugt tid og ressourcer.

Dansk Folkeparti ønsker ikke at bruge unødige ressourcer på noget, der i forvejen helt naturligt indarbejdes i vores strategier og politikker.

Det er vigtigt at fastholde, at Dansk Folkeparti anerkender vigtigheden af verdensmålene, men de skal ikke blive et mantra for os.

De skal ikke blive et middel til at vise og fremhæve en selvtilfredshed med os selv, og det arbejde vi laver. Vi skal ikke arbejde med verdensmålene for verdensmålenes skyld.

Fokus skal være på det arbejde, vi laver i forhold til vores borgere og ikke i forhold til verdensmålene.

Vores politikker og strategier bliver ikke bedre af at få nævnt og indarbejdet verdensmålene her i Frederikssund, når indholdet i verdensmålene allerede er en naturlig del deraf. Vi kan godt selv!

Så Dansk Folkeparti siger nej til, at vi skal bruge tid og ressourcer på verdensmålene. Der er andre områder, der har mere brug for den øgede fokus.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?