24. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Venstre vil forbedre velfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Venstre vil forbedre velfærden
Debat Frederikssund - 17. september 2020 kl. 15:11
Af Michael Tøgersen, byrådsmedlem for Venstre i Frederikssund Kommune:

Med overskriften »Venstre vil forringe velfærden« går Socialdemokratiets lokale formand ind i debatten. Virkeligheden er det stik modsatte.

Af artiklen fremgår også en række andre misforståelser eller manglende viden om, hvordan tingene hænger sammen.

Der vil faktisk blive tilført flere millioner end nogensinde før til velfærd i Frederikssund Kommune. Desværre er vi nødt til at omfordele, fordi der er en lovmæssig grænse for vores offentlige forbrug.

De obligatoriske områder som for eksempel at vores ældre medborgere selvfølgelig skal have den pleje, de har krav på, vil V prioritere, og det forventer vi også, at S vil være med til?

Når V vil skabe et lille råderum, så er det blandt andet, fordi vi ikke skal komme i samme situation igen til næste år, at vi skal tage fra velfungerende områder. Det kommer vi til, hvis vi igen bruger det maksimalt tilladte. Det vil hvert år gå ud over andre områder, hvis vi som S kun tænker et år frem.

V vil slet ikke opføre monumenter, som S siger, men blandt andet blot skabe økonomi til at bygge de institutioner, som vores små børn skal have, fordi der er et stigende pasningsbehov, så mor og far kan komme på arbejde.

De områder, der er blevet foreslået som mulige bidragsydere til blandt andet ovennævnte områder, er, når byrådet beder Administrationen om at komme med mulige forslag, så det er hverken borgmesteren eller Venstre eller andre, der er kommet med disse forslag; tværtimod gør de ondt på os alle.

Derfor er informationerne i artiklen direkte forkerte. Det skyldes formentlig, at S's formand ikke er så tæt på virkeligheden. Måske er det en god idé at tale med partikollegerne i byrådet, som kender virkeligheden.

Hvis Venstre skal klandres for noget, så er det, at vi de sidste par år har ønsket at indgå et bredt forlig om kommunens økonomi, så hele byrådet står bag budgettet. Derfor har vi accepteret Socialdemokratiets ønske om at bruge »rub og stub«, og det gør nu, at vi skal omfordele og tage fra andre områder, fordi vi ikke bare kan bruge af vores ellers gode økonomi i form af overskud eller likviditet.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?