26. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ungarbejdere på vores plejehjem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ungarbejdere på vores plejehjem
Debat Frederikssund - 28. september 2021 kl. 19:45
Af Inge Messerschmidt (DF), formand for Velfærdsudvalget Frederikssund Kommune:

På udvalgsmødet helt tilbage i maj måned 2019 blev Velfærdsudvalget præsenteret for en sag med hensyn til unge i fritidsjob på vores plejehjem. Dette efter inspiration fra samme ordning i Horsens Kommune.

Udvalget bakkede op om indsatsen, der blev udarbejdet i samarbejde mellem FOA Frederikssund og Frederikssund Kommune. Tolleruphøj og Solgården var de to plejehjem, der i første omgang fik glæde af ordningen, der senere skulle evalueres og eventuelt udbredes til resten af vores plejehjem.

Målgruppen er de 15-17-årige med en ugentlig arbejdstid på fire timer. De unge medarbejdere er tilknyttet en mentor, som er til stede i deres arbejdstid. Opgaven for de unge er at skabe samvær og hygge med beboerne, eksempelvis igennem aktiviteter som spil, gåture, sang, højtlæsning m.m.

Målet med indsatsen er for det første at skabe glæde og bringe ny og ung energi ind på plejehjemmene. Men samtidig at skabe interesse for arbejdet hos de unge mennesker, således at de måske senere vil søge ind på uddannelserne

80 både drenge og piger sendte ansøgninger. Så der var stor interesse for at blive en del af dagligdagen hos beboerne. Fire blev ansat pr. 1. september 2019. De unge var rigtig glade for deres fritidsjob, og beboerne nød timerne sammen med dem. Efter planen skulle ordningen have været evalueret i marts 2020.

Men Corona og den store nedlukning medførte, at ungarbejderne blev sendt hjem i starten af 2020.

Derfor er det først på udvalgsmødet i september i år, at udvalget får en orientering om forløbet, og at ordningen foreslås udvidet til alle kommunale plejehjem.

Det besluttes, at ordningen fortsættes med udgangspunkt i den nye overenskomst og i dialog med FOA Frederikssund. Dog skal den rekrutteringsmæssige udfordring på det enkelte plejehjem først stabiliseres, så medarbejderne på det enkelte plejehjem har den fornødne tid til at støtte op om de unge.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?