22. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Sikker cykelvej til Kulhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Sikker cykelvej til Kulhuse
Opdateret 16. september 2020 kl. 13:05
Debat Frederikssund - 15. september 2020 kl. 13:12
Af Niels Martin Viuff og Nicolai Pandorff, byrådskandidater for Konservative Folkeparti i Frederikssund:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejen til Kulhuse skal gøres sikker for cykler. Det har være et ønske for lokalbefolkningen i flere årtier. Derudover ønsker rigtig mange motionister fra den øvrige del af kommune også en sikker cykelvej. Vi skal gøre noget ved det nu.

I pressen har der seneste tid være mange forslag, den store løsning til 25 millioner kroner, ændre vejforløbet, og som et af de mere kreative: At benytte en del af den allerede befæstet vej igennem skoven.

Vejen til Kulhuse går igennem et meget smukt landskab og der er en spisemulighed for enden. Kommer der en sikker cykelvej, vil der komme masser af turister til området.

Der er også den mulighed at sænke hastigheden på vejen til 60 kilometer i timen og visse steder måske endda 50 kilometer i timen.

Vi tror, vi skal finde en kombination af cykelsti og hastighed sænkning, hvor oversigtsforholdene er gode.

Vi medgiver, at 25 millioner kroner er mange penge og vil beslaglægge en meget stor del af vores anlægsbudget, men vi har netop brugt 35 millioner kroner i kommunalt tilskud til etageboliger i Vinge, så vi skal også prioritere vores egne borgere. Det er trods alt dem, som har lagt skatteindtægten.

Men at lukke øjnene for behovet om at lave en cykelsti kan vi ikke støtte. Vi skal gøre noget nu, også selv om det koster. Det forhindrer dog ikke os i at være kreative. Kan vi få den samme effekt ved lidt mindre midler, så er det Win Win.

Har debatten om sexisme taget overhånd?