26. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: S mangler forståelse for synergien i Frederikssund Erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: S mangler forståelse for synergien i Frederikssund Erhverv
Debat Frederikssund - 24. september 2020 kl. 11:23
Af Michael Tøgersen, formand for Frederikssund Erhverv og byrådsmedlem for Venstre:

Dette er en replik på Poul Erik Skov Christensens læserbrev af 18.9.

Socialdemokratiets repræsentant i Vækstudvalget, Poul Erik Skov Christensen (PESC), har via udvalget i 3 år gjort, hvad han kan for at komme Frederikssund Erhverv (FE) til livs ved at forhale og komplicere alt omkring FE, på trods af erhvervslivets (og dermed arbejdspladsernes) ubetingede begejstring over denne effektive og merværdi skabende konstellation.

Efter sommerferien har byrådet endeligt besluttet, at Frederikssund Kommunes turismeindsats fra årsskiftet skal varetages fra Roskilde. En beslutning, formet og bearbejdet i Vækstudvalget, hvor blandt andet PESC sidder; en beslutning jeg er uenig i.

Indtil årsskiftet varetages den på 15. år af FE i Havnegade. Butikken lukker derfor ultimo året, og flagene tages ind for sidste gang.

Frederikssund Kommune har gennem disse 15 år ladet turisme- og en stor del af erhvervsindsatsen håndteres via FE, et samarbejde opstartet under tidligere socialdemokratiske borgmester, Ole Find Jensen, som var visionær og så fordelene ved at lade dele af erhvervsindsatsen outsource.

En af styrkerne er, at FE har en frivillig, ulønnet men meget dedikeret bestyrelse, valgt fra erhvervslivet, som derved får stor indflydelse og tager ejerskab på kommunens turisme- og erhvervsstrategi. En af »sidegevinsterne« har været indsatsen indenfor erhvervsuddannelserne, hvor Frederikssund Kommune har udmærket sig signifikant.

Med beslutningen om at flytte turismeindsatsen ud af kommunen forsvinder synergierne mellem turisme og erhverv, herunder at dele fælles omkostninger som for eksempel husleje, it, revisor mm. På trods af 2-3 turismemedarbejderes ansættelsesstop, så er der stadig administration, som skal varetages. For at opretholde FE er der derfor brug for et ekstra bidrag til erhvervsindsatsen, som aftrappes over 3 år.

Det er ubegribeligt, at PESC og Socialdemokratiet fuldstændig overhører erhvervslivets begejstring og udtrykte værdi af FE´s betydning for lokale arbejdspladser, hvorfra skatteindbetalinger til kommunen finansierer al vores lokale velfærd. Det gør intet indtryk på S, at store virksomheder udtrykker, at uden FE så havde de drevet virksomheden fra en anden kommune.

At blande Rejsestaldens ekstra tilskud på 25.000 kroner ind i denne debat understreger den manglende forståelse for sammenhængen mellem erhvervsliv, arbejdspladser og velfærd, som om kommunens mere end tre milliarder kroner i indtægter kommer fra himlen.

Venstre ville ikke tage 25.000 kroner af den halve million til den helt ekstraordinære turismeindsats i sommers. Vi fandt dem andetsteds. Det beløb har manglet hvert eneste år, så hvorfor har man ikke ansøgt om forhøjelse af det årlige bidrag?

Jeg er frivillig og selvfølgelig ulønnet formand i FE, men jeg brænder stærkt for erhvervslivets vilkår og jobskabelsesindsatsen i vores kommune.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?