7. marts 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Nu må det være nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Nu må det være nok
Debat Frederikssund - 23. februar 2021 kl. 17:36
Af Tina Tving Stauning (S), borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Frederikssund Kommune:

Det er både forstemmende og trist at læse, hvordan det private plejehjem Attendo klemmer livet ud af det kommunale plejehjem Pedershave med store konsekvenser for både personale og borgere.

arrow Læs også: DEBAT: Vi vil have opgaverne når vi har ansvaret

Det er ganske enkelt ikke i orden, at vi med den nuværende lovgivning skal levere sygeplejeydelser, og at disse ydelser er hæftet op på et kommunalt plejehjem.

Vi kan som kommune ikke komme omkring at skulle levere sygeplejeydelser sådan som lovgivningen er skruet sammen, men det kan på ingen måde være et enkelt plejehjem som skal stå for dette. Konsekvensen er jo at de kommunalt ansatte må løbe mere end stærkt og kan have mere end svært ved at give egne borgere den primære omsorg, som de skal, da sygeplejersken lige pt. er udlånt.

Derfor må vi lave en selvstændig sygeplejeenhed, hæftet op på forvaltningen og ikke på et enkelt plejecenter.

Jeg undrer mig også over, at udlicitering af sygeplejeopgaverne skulle kunne være en løsning på alle de ulykkelige forhold omkring Attendo og vores egne kommunale plejehjem. En kommunal betalt udlicitering, som på ingen måde sikre hverken ansatte eller borgerne. Hvis kommunen betaler ved kasse et til Attendo så de selv kan ansætte de tre nødvendige sygeplejersker for kommunale driftkroner, er der jo ingen sikkerhed for at de rent faktisk kontinuerligt kan få og har de kvalificerede sygeplejesker, som kræves, men kommunen skal under alle omstændigheder sikre, at ydelserne gives.

Derfor kan det hurtigt blive: tilbage til start og endnu et træk på de kommunalt ansatte medarbejdere, der allerede har masser af opgaver at tage vare på. Samtidig skal kommunen fra klokken 16 til næste morgen under alle omstændigheder yde den service, som resten af kommunens plejehjemsbeboere får.

Så kære borgerlige politikere. Hvordan vil I løse den problemstilling? Vil og kan I sørge for at ingen kommunale arbejdspladser og plejehjem lider under at andre vil tjene penge på at drive private plejehjem. Hvordan vil I sikre en god velfærd for alle plejehjemsbeboere, uanset hvor de bor?

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?