28. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Green Island-projekt lever op til visionerne for Vinge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Green Island-projekt lever op til visionerne for Vinge
Debat Frederikssund - 25. november 2020 kl. 18:56

Af Hanne Døcker, formand for Frederikssund Klimaforening, Linderupvej 13, 3600 Frederikssund:

Green Island - 1350 boliger i Vinge med grøn energi.

Frederikssund Klimaforening er ikke ubekendt med de betænkeligheder, der udtrykkes omkring personkredsen i Green Island.

Men vi ser datterselskabet Byudviklingsselskabet Vinge Nord først og fremmest som et projekt, der helt lever op til visionen om den grønne by.

Vi er glade for, at en så gennemarbejdet plan med så mange bæredygtige og fremtidssikrede detaljer lander i Frederikssunds ramponerede Vinge-projekt. Der er vil være forbandet ærgerligt, hvis det viser sig, det ambitiøse byudviklingsprojekt skæmmes af personsager.

»Vinge Nord« er et ambitiøst projekt, der vil satse på nogle af tidens mest avancerede teknologier - det gælder ikke bare opførelse af en hel masse boliger til lavest tænkelige pris. Prospektet matcher de tidligere drømme om at søsætte en bæredygtig »verdensby« i Frederikssund - og netop med et fysisk omfang, der vil gøre Vinge synlig som milepæl i den grønne omstilling.

Derfor ser vi med spænding og forventning frem til en mere detaljeret præsentation af projektet med 1350 energieffektive boliger i Vinge. En præsentation, der forhåbentligt også kan tilbagevise de betænkeligheder, som blandt andet COWI har nævnt.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?