24. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Frederikssund har ikke fået flere hurtigtog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Frederikssund har ikke fået flere hurtigtog
Debat Frederikssund - 11. januar 2021 kl. 19:07
Af Morten Andersen, Lodshaven 24, 3600 Frederikssund:

Frederikssund har ikke fået flere hurtigtog. Om bægeret er halvt fyldt eller halvt tomt afhænger som bekendt af øjnene, der ser, og det gælder også i tilfældet med den nye DSB køreplan.

Vinge er nu blevet et stop på S-togs linien, og togene mellem Frederikssund og hovedstaden kører bedre fordelt mellem afgangene. Det sidste er værdsat af pendlerne, men ændringerne kommer med en pris: Før den nye køreplan trådte i kraft, tog det fem minutter færre med »Hurtigtoget« (Linie H) at pendle til København og hjem igen og syv minutter flere med »Stoptoget« (Linie C).

Med andre ord har s-togs passagererne tjent på gyngerne, hvad de har mistet på karrusellen, og de tusindvis af Frederikssund pendlere fra den tidligere Linie H bruger nu, hvad der på et arbejdsår svarer til to og en halv arbejdsdag mere i de røde tog. Det er dog en slat.

I anledning af den nye køreplan har kommunen og erhvervsrådet delt historier på sociale medier om, hvor stor en fremgang det er for borgerne i Frederikssund Kommune, at der er kommet en ny køreplan med stop i Vinge. Det er sågar lykkedes at finde en pendler, som bor i Frederikssund og arbejder i Charlottenlund og åbenbart har en fordel af den nye køreplan. Det eneste menneske, der pendler mellem disse to egne af Danmark, antager jeg. Som rosinen i pølseenden har kommunen åbnet en buslinie mellem Skibby og Vinge station. Ruten er ikke hurtigere end den eksisterende via Frederikssund St. og er et etårs forsøgsprojekt. Mon ikke det bliver det eneste år, denne buslinie kører?

Intentionerne var gode, men uanset hvordan alle kommunens politikere og kommunikationskonsulenter vender og drejer det, er byudviklingsprojektet Vinge en dundrende fiasko. som hvert år koster kommunens skatteydere millioner af kroner. Nu koster ønsket om, at toget stopper i Vinge også Frederikssunds pendlere en weekend mindre fritid hvert år.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?