23. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Frederikssund bymidte låses af biler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Frederikssund bymidte låses af biler
Debat Frederikssund - 28. februar 2021 kl. 10:04
Af Inge Messerschmidt, gruppeformand Dansk Folkeparti, Frederikssund

Det er fantastisk, hvilken interesse der er for at bygge nyt i Frederikssund Kommune.

Det ene byggeprojekt efter det andet bliver vi præsenteret for i byrådet. Højde, drøjde og udseende er der mange forskellige holdninger til. Det har vi også i Dansk Folkeparti, men det er ikke det, mit indlæg handler om.

Vi bliver nødt til at forholde os til, at hver gang der færdiggøres et boligprojekt i Frederikssund bymidte, så følger der biler med.

Biler, der er rigtig mange af i forvejen.

Jeg er efterhånden alvorligt bekymret for trafikafviklingen i Frederikssund By.

Dansk Folkeparti har påpeget det rigtig mange gange. Men hver gang får vi at vide, at der ikke er noget problem, da boligerne ligger stationsnært.

Der er dog ingen, der skal bilde os ind, at fordi borgere bebor en lejlighed i Frederikssund bymidte, så ejer og bruger de ikke en bil. Det er noget pjat.

For tiden har vi i udsigt til, at der bygges/skal bygges følgende steder:

Byggeri ved Attendo, Lærkevej. Ved siden af Lidl. På Fiomagrunden. Ved den gamle Irmagrund på hjørnet af Lundevej/Kocksvej. Byggeri ved det gamle posthus/Tværstræde. Viuffs byggerier Falkenborgvej/Kocksvej. Selve Kocksvej og sidst byggeriet bag ved bowlinghallen.

Mange boliger med mange biler.

Nu foreslås det så også, at motorvejen skal gå helt ud til Willumsensvej. Så Strandvangen lukkes af.

Det giver bare ingen mening!

Vi må have en overordnet plan, så vi kan få de trafikale udfordringer ordentligt afdækket, - og hvis ikke være på forkant med problemstillingerne (det er lidt sent), så få det tydeliggjort, at der er og hele tiden bliver flere udfordringer. Ellers låser vi byen inde.

Dansk Folkeparti har forespurgt formanden for Plan- og Miljøudvalget, om der er mulighed for, at byrådet kan blive præsenteret for en nærmere analyse af trafikken og mængden af biler. Det ses der velvilligt på, så vi ser frem til en grundig gennemgang af udfordringerne.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?