15. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Der mangler fokus på at fjerne betaling på bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Der mangler fokus på at fjerne betaling på bro
Opdateret 17. april 2021 kl. 15:40
Debat Frederikssund - 16. april 2021 kl. 12:02
Af Tage S. Rasmussen, Ingridsvej 13, Slangerup; Jørgen Olsen, Irisvej 35, Skibby; Mette Harder, Bakkekammen 185, Frederikssund; og Ole Peltola, Musl

Der har på det seneste været mange skriverier omkring motorvejen siden regeringens infrastruktur udspil blev lanceret. I den sidste udgave af Lokalavisen var der ikke mindre end otte artikler omkring motorvejen og infrastrukturplanen.

arrow Læs også: Borgmester: Rettig omhu at se på brobetaling

Men det er tankevækkende, at der, med undtagelse af udtalelser fra Kenneth Jensen, har været meget stille omkring betalingsbroen fra byrådets side. Hvorfor mon? Vi må jo desværre konstatere af fjernelsen af betalingen ikke er med i regeringens oplæg, så det er nødvendigt at andre partier får sagen på dagsordenen og tager forslaget med til forhandlingsbordet.

Det lader jo ikke til at der er planer om at introducere yderligere betalingsveje i forbindelse med den nye infrastrukturplan, så der er ikke nogen undskyldning for ikke at få dette punkt med i den endelige aftale. Da Fjordlandslisten havde problematikken på agendaen sidste år, var der jo meget klare tilkendegivelser fra de fleste partier i byrådet herunder V, S, K og DF. De var alle modstandere af betalingen samt også potentielle trafikregulerende restriktioner på Kronprins Frederiks Bro.

Dialogen kan læses på Fjordlandslistens hjemmeside https://fjordlandslisten.dk/tag/kronprinsesse-marys-bro/

Så vi må jo klart forvente, at byrådspolitikerne nu sætter handling bag ordene, og via deres partis trafikordførere, sørger for at fjernelsen af betalingen kommer på bordet til forhandlingerne. Samtidig bør der også kæmpes for midler fra puljen omkring støjbekæmpelse til KMB, da trafikken jo må forventes at vokse markant når/hvis motorvejen etableres og betalingen fjernes.

Vi ser frem til at der kommer fokus og handling på dette område fra de forskellige partier i byrådet, og håber at det lykkes at få fjernelsen af betalingen på Kronprinsesse Marys bro med i det endelige forlig. Så kan man også få fjernet de sidste 75 procent af brobestyrelsens honorar, da den så vil være helt overflødig. Men det kræver at flere partier melder sig ind i kampen.

arrow Oprørt formand: Gratis bro vil være en dyr affære
14. maj 2021 kl. 11:11 Opdateret: kl. 16:57
arrow DEBAT: Socialdemokratiet siger ja til gratis bro
14. maj 2021 kl. 10:06 Opdateret: kl. 10:06
arrow DEBAT: Det er nu vi kan afskaffe brugerbetalingen på broen
12. maj 2021 kl. 13:08 Opdateret: kl. 13:08
Rejser du til udlandet i år?