5. august 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Bankernes storsvindlere vil have ofrene for sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Bankernes storsvindlere vil have ofrene for sig selv
Debat Frederikssund - 21. juli 2021 kl. 09:43
Af Henrik Pantmann Nielsen, Stationsvænget 11, Frederikssund

Man læser den 14. juli 2021 i Frederiksborg Amts Avis side 15:

»Syv banker i opråb: "Pas nu på!" Det vil ingen ende tage, når det kommer til svindel med borgernes penge, lyder opråbet fra bankerne i Frederikssund.«

Artiklen omhandler et udsnit af de svindelmuligheder, benyttet af almindelige småsvindlere, der på forfærdelig vis er ude efter at snyde borgerne for penge. Det drejer sig om knapt 30.000 anmeldelser om svindel i 2020.

Godt at bankerne er så bekymrede for deres kunder i forhold til småsvindlere. Man bliver helt glad om hjertet af den omsorg. Der beskrives endda nogle »tommelfinger-regler«, man kan bruge mod småsvindlere.

Den umiddelbare naive glæde over bankernes omsorg over for deres kunder er hurtigt overset.

Ved nærmere eftertanke kunne det godt falde mig ind, at bankerne i virkeligheden ikke er interesseret i at skulle dele, efter ofrenes tab for pengetyverier begået af almindelige småsvindlere, Nej; banken vil helst have ofrene helt for sig selv.

Det kaldes forsøg på gevinstoptimering, at sørge for, at de indestående beløb på cirka fem millioner menneskers konti kan anvendes, ubeskåret uden småsvindleres indgreb, til at trække 0,6% af indeståender på over 250.000 kr, og som pr. 1.juli er nedsat til 100.000 kr. Hvor ender det? »Det vil ingen ende tage«, for at bruge deres egne ord.

Nu mangler jeg så bare lige en »tommelfinger-regel«, der kan forhindre bankernes storsvindlere i at trække 0,6% af mine, og de fem millioner andres indeståender. Hvem mon kan hjælpe her?

Det som bankerne er i gang med, minder usvigeligt om karteldannelsen på fjernvarmerør-området i 1995, der udmøntede sig i kæmpe bøder til de implicerede.

0,6% af hele befolkningens konti er med garanti meget, meget større end 30.000 smårapserier.

Stop øjeblikkelig opkrævningen af negativ rente på almindelige menneskers konti, provenuet bliver bare brugt til gyldne håndtryk til uduelige bankdirektører, der ikke ved, hvad der foregår i deres bank, det påstår de jo i hvert fald, når de adspurgt om kendskab til ulovligheder benægter pure. Hvordan kan man være øverste bankdirektør uden at vide i detaljer, hvad der foregår i ens bank.

Morten Ingemanns »stribe« fra 23/4-2021 siger: To mænd ved en bar. Den ene (med slips) siger: »Du ligner én der ville røve en bank, hvis du havde en revolver«. Den anden (uden slips) replicerer: »Ja, du ligner én, der ville røve en hel befolkning, hvis du havde en bank«. Kan det siges mere tydeligt, nej vel?

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?