17. oktober 2019
Frederikssund Klimaforening arrangerede i hast et borgermøde om Vinge i januar i år, og nu efterlyser formanden det borgermøde, som byrådet har besluttet at holde jævnligt. Foto: Anders Ole Olsen
Frederikssund Klimaforening arrangerede i hast et borgermøde om Vinge i januar i år, og nu efterlyser formanden det borgermøde, som byrådet har besluttet at holde jævnligt. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde om Vinge - hvornår?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde om Vinge - hvornår?
Debat Frederikssund - 23. juli 2018 kl. 17:54
Af Ane Wraae Nielsen, formand Frederikssund Klimaforening:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I de hektiske uger efter det kom frem, at 1. fase af vinge-projektet var gået i vasken, blev borgerne stillet i udsigt, at de ansvarlige politikere hurtigst muligt ville indkalde til en orientering om forløbet. Dette tilbud blev gentaget, da borgmester, John Schmidt Andersen (V) takkede nej til at deltage i det borgermøde, som Frederikssund Klimaforening i hast fik arrangeret på Elværket i januar.

Efterfølgende har byrådet besluttet, at der skal afholdes borgermøder hvert halve år. Hvornår bliver disse løfter ført ud i virkeligheden?

Foreningens medlemmer har som alle borgere i kommunen en interesse i at vide, hvilken konsekvenser det vil få, når de kommunale budgetter i flere omgange bliver rundbarberet. Hvad kan vi forvente på kort sigt - og hvilke planer har de ansvarlige politikere i et lidt længere perspektiv?

Vi er samtidig vidne til en heftig debat i byrådssalen om de juridiske aspekter i forbindelse med håndteringen af sagen. Hvordan bliver disse sager afklaret, så de ikke blokerer byrådets arbejde med initiativer overfor andre presserende emner - som for eksempel klima/energi-tiltag?

Endelig er vi som en forening med fokus på klimaudfordringerne meget interesseret i at vide, hvordan de ambitiøse visioner om bæredygtighed for hele Vingeprojektet bliver videreført, og hvilke krav man fra kommunens side stiller til de kommende bygherrer.