25. februar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle 23 byrådsmedlemmer bag kommunebudget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle 23 byrådsmedlemmer bag kommunebudget
Debat Frederikssund - 06. november 2019 kl. 09:19
Af Michael Tøgersen, byrådsmedlem Venstre Frederikssund Kommune:
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På tirsdagens ekstraordinære byrådsmøde blev budget 2020(-2023) for vores kommune vedtaget med samtlige 23 byrådsmedlemmers opbakning. Det er godt for samarbejdet i byrådet samt kontinuiteten i kommunen.

Der blev naturligt givet udtryk for, at et budget, der skal have alle med, er et budget, hvor vi alle kunne have ønsket os mere eller mindre af noget, hvilket flere italesatte.

Personligt kunne jeg godt have tænkt mig et endnu tydeligere erhvervsaftryk, for det er her fra alle pengene via person- og virksomhedsskatter med mere kommer fra til vores velfærd. Vores lokale arbejdspladser er ekstremt vigtige at værne om i en tid, hvor rigtig mange af vores større virksomheder er blevet solgt indenfor de senere år, specielt fordi vi ikke har en motorvej og en tilfredsstillende infrastruktur, hvilket gør, at især en solgt virksomhed vil overveje fremtidig beliggenhed.

Man kan også diskutere, om det er rigtigt at bruge alle de penge, vi har mulighed for indenfor loven (ekspansiv finanspolitik) på toppen af en højkonjunktur? Osv. osv.

Nåh, alle er med. Samarbejdsklimaet i byrådet er på det seneste forbedret markant. Økonomien er forbedret væsentligt. Vore børn og ældre får nogle forbedrede vilkår. De specialiserede områder får tilført mange ekstra penge. Flere penge til kollektiv trafik. Der er sat målrettet fokus på klima og miljø mm.

Det giver os et rigtig godt afsæt til i de sidste to år af byrådsperioden at få håndteret en række udfordringer, som vi fortsat står overfor.

Det var driftsdelen.

På anlægsdelen vil vi i starten af det nye år komme med en investeringsplan, som vi forventer kan løfte vores dejlige kommune til næste niveau.

Og så lige et ønske på falderebet, da vi ikke selv bestemmer alt, så kære julemand (Folketing), vi ønsker os en afklaring af vores motorvej i julegave. Det er så få penge for jer og vil give os så ubeskriveligfantastiskutroligbegejstrende meget, please.