25. februar 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tomme lastbiler ved Toelt er uklog CO2-udledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tomme lastbiler ved Toelt er uklog CO2-udledning
Debat Fredensborg - 25. oktober 2019 kl. 13:45
Af Toelt Landsbylaug
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad har C40 Summit at gøre med Norfors Genbrugsgård i Kvistgård?

arrow Læs også: Naboer til omstridt losseplads har fået kort pusterum

Mange vil måske svare - øhh, ingenting - men alligevel!

Realdania skriver: Med over 2000 tilmeldte og delegerede, tegner C40 World Mayors Summit 2019 i København til at blive det største C40-topmøde nogensinde. Det vidner om hvor meget klimadagsordnen fylder, ikke bare i Danmark, men overalt i verden.

Efter Planklagenævnet i juni annullerede kommunens landzonetilladelese til etablering af et større industrielt omlastningsanlæg i Kvistgård (Norfors Genbrugsgård i Fredensborg Kommune), har kommunen nu igen fremsendt forslag til ny landzonetilladelse.

Og bliver anlægget en dag realiseret, vil det betyde, at en skraldebil, der indsamler 2 såkaldte tørre fraktioner hos borgerne i eksempelvis Allerød kommune, skal køre nordpå til Kvistgård og læsse af - og køre tom tilbage.

Når der er kommet tilstrækkelig meget affald til at fylde en container, bliver den afhentet af en ny og anden slags lastbil, der selvfølgelig ankommer tom. Og så bliver containeren kørt sydpå, med det selv samme affald som tidligere blev kørt nordpå.

Hvis der så bare var tale om én skraldebil, men nej, det er skraldebiler fra Allerød, Rudersdal, Hørsholm og Fredensborg Kommuner, der dagligt kører rundt til borgerne og indsamler 6 tørre fraktioner.

De skal alle til det nordøstligste hjørne af de 4 kommuner for at læsse af, således at det samme affald kan blive transporteret stort set samme vej tilbage!!!

Selvfølgelig skal vi alle sortere og selvfølgelig skal vi nå de genbrugsmål, der er sat, men gad vide om denne omfattende og ukloge transport er i tråd med vores C40-værters og gæsters idéer til nedbringelse af CO2 udledning ??

Nej! Norfors Genbrugsgård er og bliver fejlplaceret, og det koster på CO2 kontoen - så kære politikere: Lad være med at investere mere i et industrielt anlæg, som rettelig burde ligge i den sydlige del af de fire kommuners område.

arrow Fornuft eller volapyk? Kom tættere på de mærkelige transporttal
09. januar 2019 kl. 06:34 Opdateret: kl. 15:55