23. maj 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seniorbofællesskaber - også for 70+-årige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seniorbofællesskaber - også for 70+-årige
Debat Fredensborg - 23. januar 2019 kl. 09:27
Af Louise Mehnke (S), byrådsmedlem
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tæt ved 300 borgere mødte op til Borgernes Møde i Rådhuskælderen. Det er rekord mange. Alle var her fra kommunen. Aftenens tema var seniorbofællesskaber, og da det var borgernes møde var undertitlen »Sådan vil vi bo«.

arrow Læs også: Vi 70+-årige er i god form

Borgmester Thomas Lykke Pedersen bød velkommen og kunne bekræfte, at der er politisk opbakning til at finde muligheder og løsninger på hvordan vi kan få skabt flere af de populære seniorbofællesskaber.

En bred misforståelse ved mødet var desværre, at man ved alle seniorbofællesskaber ryger af ventelisten og ikke kan komme i betragtning, når man er fyldt 70 år. Dette er ikke tilfældet. Sådan er det i Florahøj og Strædet, men ikke i det nye Kongeparken.

Jeg glæder mig over, at der i den Socialdemokratiske byrådsgruppe er bred enighed om at vi skal gøre hvad vi kan for at støtte op om opførelsen af nye seniorbofællesskaber. Og at det ikke skal være et krav, at man er under 70 år. Tiden er en anden nu, og flere ældre er heldigvis friskere og mere i vigør end tidligere. Vi bør også arbejde for, at få opført bofællesskaberne i alle vore bysamfund - og til forskellige priser, så alle har en chance for at være med.

Seniorbofællesskaber forebygger ensomhed og depression, de ældre er selvhjulpne i flere år, og at bo der skaber tryghed, livsglæde og sammenhold. Og det var derfor, at jeg som ny kandidat gik til valg på at ville arbejde for seniorbofællesskaber. Det havde Ditte Johnsen fra Lønholt læst, så hun kontaktede mig. Sammen tog vi initiativ til at oprette en facebookgruppe og kontaktede Seniorrådet, som også gik med tanker om hvordan der kunne sættes fokus på emnet. Det blev til Borgernes Møde.

Til slut kan jeg fortælle, at det er en kæmpe fornøjelse, at være med i en arbejdsgruppe med stor aldersspredning. I planlægningsprocessen op til Borgernes Møde har vi suppleret hinanden, diskuteret og grint. Jeg føler, at jeg har fået nye venner. Og jeg er derfor ikke i tvivl om, hvordan jeg vil bo, når jeg forhåbentlig en gang er gammel nok. Tak til Seniorrådet, og særlig tak til Grethe, Bjørn, Ditte, Jørgen, Lisbeth og Niels for jeres indsats.

Alle med interesse kan med fordel tilmelde sig Seniorrådets nyhedsbrev på hjemmesiden seniorraad.dk og facebookgruppen Seniorbofællesskaber i Fredensborg Kommune.