18. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Netto - fortid og fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Netto - fortid og fremtid
Debat Fredensborg - 18. november 2019 kl. 08:57
Af Grethe Troensegaard, Frederikkevej 6, Humlebæk

Jeg har med stor interesse læst Carsten Bo Nielsens lange redegørelse for, hvorledes Nette ifølge Carsten Bo Nielsen er blevet behandlet dårligt i de sidste 25 år. De udtalelser må stå for hans egen regning, men jeg vil blot forsøge at fortælle, at »virkeligheden« måske ikke er så firkantet.

arrow Læs også: Debat om Netto: Som fanden læser bibelen

Brugsen (COOP) har måske været årsag til, at Netto ikke kom ind i Humlebæk Center for rigtig mange år siden. Her er det måske vigtigt at fortælle, at Humlebæk Center blev finansieret af cirka 200 læger og tandlæger, der »havde ondt i skatten«. Så længe investorerne var tilfredse, kunne Brugsen forhindre, at f.eks. Netto eller et andet lavprissupermarked etablerede sig i centret.

Denne »fortid« blev ændret i år 2000, da kommunen solgte den sidste, tilbageværende grund i Humlebæk bymidte. Meldte Netto da sin interesse? Nej. Heldigvis lykkedes det at overtale COOP til at genetablere IRMA, der ellers var blevet lukket i Humlebæk Center i 1992.

Og hvorfor er Netto ikke blevet etableret i Humlebæk Center? Efter min mening er hovedårsagen, at Netto nægter at melde sig ind i Centerforeningen, altså det modsatte af samarbejde.

Men: ikke bare i Humlebæk Center har der været problemer. I 1997 ville Netto udvide den daværende butik på Torpenvej, men pressionsgrupper lagde så mange hindringer i vejen, at den daværende direktør Kai Bested til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner udtalte: »Etableringen af vores butik i Humlebæk har givet os en ekstra bet på flere millioner kroner, fordi vi er blevet presset til at betale for en lokal trafiksanering af byrådets beslutninger«. Direktøren har aldrig været ude for noget lignende med de 243 butikker koncernen har etableret rundt i hele Danmark. »Vi ønsker heller ikke, det nogensinde gentager sig. Derfor har vi indført den ny procedure, hvor vi fremover indhenter bedre lokalpolitisk kendskab«.

Det tyder imidlertid ikke på, at Netto har taget ved lære. Da posthuset i Humlebæk blev udbudt til salg, meldte Netto sig på banen som køber. Her var der også så massive borgerprotester, at både Netto og byrådet måtte indse, at etablering af en Netto på den mest attraktive grund i Humlebæk bymidte var en »ommer«. Byrådet måtte efterfølgende købe grunden af Post Nord for 11 millioner kroner.

Selv Netto må bøje sig for pressionsgrupper, både i 1992, i 1997 og i 2019.

Byrådet har fornylig igangsat en detailhandelsanalyse i Fredensborg Kommune. Man kan have det lønlige håb, at den vil vise, at der er ikke brug for en større Netto på Torpenvej, men måske snarere endnu en trafiksanering som i 1990'erne.

arrow Bedre skolevej er ikke en Netto-løsning
03. december 2019 kl. 11:20 Opdateret: kl. 11:20
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?