15. november 2018
Politikerne diskuterer bebyggelse i det gamle landsbymiljø nær Fredensborg Slot.
Politikerne diskuterer bebyggelse i det gamle landsbymiljø nær Fredensborg Slot.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mageskifte vil ødelægge kig til landsbymijø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mageskifte vil ødelægge kig til landsbymijø
Debat Fredensborg - 24. januar 2018 kl. 09:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Merete Falgren, Kronprinsensvej 9 th., Fredensborg

Næste gang du kommer ned gennem Jernbanegade, så stop ved hjørnet af Rosingsvej og Jernbane gade. Nede til højre ses den grund som er blevet købt med henblik på at bygge et hus, hvilket der foreligger en tilladelse til. Løfter man blikket har man et fint udsyn mod Dalen og de to ældste huse.

I den nye lokalplan vil man mageskifte denne grund med det areal der ligger til højre for det lille hvide udhus. Desuden har man besluttet at køberne skal tilkøbe yderligere 100-150 m2 da man fra kommunens side, uvist af hvilken grund, gerne vil have matriklen øget fra 400 til 500/550 m2.

Begrundelsen for dette er, at et hus på den oprindelige grund dels vil ødelægge det grønne kig til slottet. Kan du se slottet? Jeg ser primært parkerede biler, som må holde parkeret i 15 minutter, men stort set er langstidsparkerede. De pladser vil man ikke sløjfe, men man vil ødelægge kigget ned til landsbymiljøet i Dalen.

På den tilbudte grund til højre for udhuset gående helt ned til Kronprinsensvej må de så bygge et et-planshus på 8 x 20 meter med den lange side vendt mod Kronprinsensvej. Huset må være seks meter højt og vil blive placeret cirka en meter over vejens niveau. Udhuset er cirka fire meter højt, så det nye hus vil rage mindst to meter højere op. Der bliver ikke meget kig til det » unikke landsbymiljø«. Man vil nok lige kunne se den yderste ende af det sidste hus op mod Wiedeveltsvej.