21. juli 2019
Forældrebestyrelserne gentager advarslen og kritikken fra budgetforhandlingerne i 2014 - der ligesom i år er akkurat lige efter valgløfterne og valgkampen...
Forældrebestyrelserne gentager advarslen og kritikken fra budgetforhandlingerne i 2014 - der ligesom i år er akkurat lige efter valgløfterne og valgkampen...
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Vi siger stadig nej til SFO!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Vi siger stadig nej til SFO!
Opdateret 05. september 2018 kl. 14:02
Debat Fredensborg - 05. september 2018 kl. 13:37
Af Annemari Arendal, Formand, Forældrebestyrelsen, Børnehusene Humlebæk og Tora Ribers, Formand, Forældrebestyrelsen Børnehusene Fredensborg og
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Områdebestyrelserne for Børnehusene Humlebæk, Fredensborg og Nivå har - til trods for valgløftet om ikke at røre ved fritidshjemmene under sidste valgkamp - konstateret, at forslaget om at omdanne de kommunale fritidshjem og fritidsklubber til SFO´er, er et af forslagene for at komme i mål med at finde besparelser for 25 millioner kroner.

arrow Læs også: Debat: De skide børn...

Denne omdannelse vil ikke medføre øget normering og mere personale, men derimod øget forældrebetaling for 2,3 millioner allerede for første år.

Det er ikke første gang, forslaget bliver fremlagt og det er derfor heller ikke første gang, at områdebestyrelserne siger nej til dette forslag.

Vi mener, det er en glidebane at indføre SFO´er. Som hørende under Folkeskoleloven vil der ikke være noget loft over forældrebetalingen, og der vil ikke være minimumsnormeringer. Forslaget har derfor en social slagside, hvor nogle forældre af økonomiske årsager vil se sig nødsaget til at melde deres børn ud. Vi er bekymrede for, at vi vil se børn, der hænger på gaderne eller at børn vil blive isoleret hjemme.

Med lange skoledage ønsker vi ikke, at fritidstilbuddet bliver en del af skolen, og vi ønsker ikke, at pædagoger kan blive sat til at dække vikartimer som ansatte på skolerne. Vi frygter også at indførelse af SFO´er vil kunne føre til en forringelse af den pædagogiske kvalitet, og vores børn har også brug for andet end en lang skoledag der bare fortsætter på skolernes SFO´er.

Vi har derfor sendt mails til borgmesteren og byrådsmedlemmerne om, at et nej er et nej. Så selvom det ikke er valgår, håber vi at byrådets medlemmer trods alt lytter til os der trods alt repræsenterer forældrene til mere end 2.300 børn og derved potentielt 4.600 af Kommunens vælgere.

Til orientering er Børnehusene Kokkedal ikke medunderskriver på denne pressemeddelelse, idet Børnehusene Kokkedals forældrebestyrelse først afholder bestyrelsesmøde onsdag den 5. september 2018. Børnehusene Kokkedals forældrebestyrelse har dog tidligere i lighed med de øvrige forældrebestyrelser sagt nej til SFO´er.

På vegne af forældrebestyrelserne

arrow Dyrere for børnefamilier: SFO står centralt i budgetforhandlinger
01. september 2018 kl. 07:37 Opdateret: kl. 07:37