4. august 2020
Enhedslisten er modstandere af at bruge driftsreserven på at ansætte pædagogmedhjælpere. Andelen af pædagoger skal øges, fastslår Bjørn Svensson.
Enhedslisten er modstandere af at bruge driftsreserven på at ansætte pædagogmedhjælpere. Andelen af pædagoger skal øges, fastslår Bjørn Svensson.
Foto: Susanna Zenani
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Venstres solomelding er uansvarlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Venstres solomelding er uansvarlig
Opdateret 23. januar 2020 kl. 09:22
Debat Fredensborg - 23. januar 2020 kl. 09:14
Af Bjørn Svensson (EL), Byrådsmedlem, Fredensborg Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Budgetforhandlingerne for 2020 resulterede i et forlig som har tilslutning fra alle partier bortset fra Liberal Alliance.

arrow Læs også: Først knofedt, dernæst måske penge - og svar på kritik

Der blev givet og taget under forhandlingerne, som var præget af gensidig tillid mellem parterne og består af en række kompromisser. Alle partierne måtte bøje sig og endte med et resultat vi alle kunne stå inde for. Blandt andet fordi der blev opnået forbedringer på de fleste dele af velfærden.

I december blev der afholdt et møde om blandt andet finanslovens resultat. På dette møde foreslog både Enhedslisten, SF og de radikale at bruge en del af budgetreserven sammen med finanslovsmidlerne til at opfylde ønsket om at nå minimumsnormeringer på daginstitutionsområdet.

De øvrige partier -herunder Venstre- kunne ikke umiddelbart støtte disse forslag, selv om alle partier erklærede sig enige i at se positivt på sagen. Derfor blev alle enige om at afvente indstilling fra børne- og skoleudvalget og arbejdsgruppen med deltagelse af forældre, bestyrelser og faglige organisationer. Det valgte vi at tage til efterretning.

Derfor var jeg mildt sagt lamslået da Venstre i begyndelsen af januar foreslår, at der bruges 10 millioner kroner i år på at ansætte 75 pædagogmedhjælpere. Vel at mærke uden at have konsulteret de øvrige forligspartier.

Ikke nok med det. Venstre nægter at respektere, at alle forligsparter skal være enige for at ændre budgetforligets rammer. Det er urimeligt og helt i strid med de forudsætninger vi normalt respekterer, når vi forhandler med hinanden.

Venstre forbeholder sig på egen hånd at at slagte sparegrisen - bruge næsten hele budgetreserven- for at ansætte et antal pædagogmedhjælpere.

For at gøre det tindrende klart har Enhedslisten besluttet at bruge vores ret til at nedlægge veto mod Venstres kortsigtede og uforstandige forslag.

Enhedslisten har følgende krav/ forventninger til forbedringer af personalenormeringerne i daginstitutionerne:

- Opnormeringer skal ske i form af pædagogstillinger

- Indstillingen fra udvalget og arbejdsgruppen skal danne grundlag for beslutningen

- Pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter skal tilbydes at blive uddannet som pædagoger

- Aftale med de faglige organisationer om uddannelse og tryghed i ansættelse der rækker op til 10 år frem i tiden

- Politisk forpligtende aftale mellem alle budgetforligets partier om hvordan minimumsnormeringer opnås,

Få nu trykket på stop-knappen Venstre.

Træk jeres ugennemtænkte forslag. I har for eksempel ikke taget højde for at forældrebetalingen alene i 2020 vil stige med 2,5 million uden at der kommer en eneste pædagogstilling ud af det.

arrow Her er BUPL's kommentarer til ugens politiske udspil
13. januar 2020 kl. 08:58 Opdateret: kl. 08:58
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?