27. maj 2020
Jeg taler om moralsk forpligtigelse, ikke juridisk. På samme måde som Louisiana har dedikeret en hel sal til Giacomettis værker, skriver Peter Koch. Foto: Allan Nørregaard
Jeg taler om moralsk forpligtigelse, ikke juridisk. På samme måde som Louisiana har dedikeret en hel sal til Giacomettis værker, skriver Peter Koch. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Varigt hjem til Hockneys hovedværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Varigt hjem til Hockneys hovedværk
Debat Fredensborg - 31. marts 2020 kl. 21:16
Af Peter Koch, Nørredamsvej 108, 3480 Fredensborg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg skal indledningsvis beklage, at jeg åbenbart har fået forkerte oplysninger omkring Hockneys, A closer Grand Canyon, som Louisiana har udlånt og ikke stående i arkiv. Det var da glædeligt, og selvfølgelig må det være sådan, at der mellem museer er et gensidigt udlån af store værker, så man har mulighed for at lave udstillinger med værker man ikke selv ejer.

arrow Læs også: Debatsvar: David Hockneys værk er udlånt

Men essensen af mit debatindlæg den 24. marts var min opfattelse af, at Louisiana burde føle en forpligtigelse til at udstille værket (når det ikke er på ferieophold andre steder). Det skriver museumsinspektør Kold, at man ikke har en forpligtigelse til. Nej, men jeg taler om moralsk forpligtigelse, ikke juridisk. På samme måde som Louisiana har dedikeret en hel sal til Giacomettis værker. Man kalder vist endda salen for Giacomettisalen. Giacometti var i øvrigt en ven af huset under Louisianas grundlægger Knud W. Jensen, men det er jo en helt anden historie. Med Hockneys værk forholder det sig anderledes, for som kold skriver, så bestræber man sig altid på at vise sine hovedværker så ofte så muligt, »men samtidig er det vigtigt for os, at yngre og ikke helt så kendte kunstnere får chancen«. Ja, naturligvis, men der behøver da ikke være nogen modsætning mellem aktuelle udstillinger og en fast samling af sine kronjuveler. Kold nævner desuden, »at Hockney fandt Louisiana attraktiv som varigt hjem for dette hovedværk«. Gad vide hvad han mente med det?

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?