13. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Seniorrådet kritiserer hverken borgmester eller byråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Seniorrådet kritiserer hverken borgmester eller byråd
Debat Fredensborg - 25. maj 2020 kl. 12:23
Af Niels Søndergaard, formand for Fredensborg Seniorråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Seniorrådet/Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgerne og kommunalbestyrelsen om lokalpolitiske spørgsmål, der vedrører de ældre« - står der i loven, der ligger til grund for Seniorrådets virke i vor kommune.

arrow Læs også: Debat: Seniorrådets formand ruller sig ud

Seniorrådet står ikke bag den kritik som Grethe Troensegaard og Niels Mehnke retter mod Byråd og Borgmester i Frederiksborg Amts avis 14. maj om ikke at gøre noget.

Ved forårets borgmesterfrokost for Seniorrådet har borgmesteren endog direkte foreslået Seniorrådet at komme med forslag til, hvor man kunne overveje at bygge Seniorbofællesskaber i kommunen. Seniorrådet har en vedtægt, som er Seniorrådets aftale med Kommunen om samarbejdet mellem Kommunen og Seniorrådet. Seniorrådet har også en forretningsorden - énstemmingt vedtaget af Seniorrådet - som er en overenskomst mellem rådets medlemmer om, hvorledes vi arbejder sammen i Seniorrådet.

Den 14. maj 2020 var der i Frederiksborg Amts Avis et helsides dobbelt interview med forhenværende formand for Seniorrådet Niels Mehnke og nuværende medlem Grethe Troensegaard om Seniorrådets mening om boliger for ældre, samt en kritik af vores Borgmester. Seniorrådet har ikke vedtaget at kritisere Borgmesteren, og har heller ikke vedtaget et samlet synspunkt på boliger til ældre. Så de fremsatte synspunkter er alene de to personers personlige mening, og er på ingen måde udtryk for Seniorrådets synspunkt.

Forretningsordenen indeholder ret præcise anvisninger på, hvem der udtaler sig på Seniorrådet vegne. Forretningsordenen giver ikke medlemmerne ret til at udtale sig på Seniorrådets vegne uden en aftale med formanden. Ethvert medlem af Seniorrådet kan naturligvis udtale sig som privatperson - men det er ikke tilfældet i dette interview.

Seniorrådet holdt møde den 13. maj, dagen før interviewet blev bragt i avisen, hvor dette interview ikke blev nævnt på mødet.

Grethe Troensegaard havde ikke, og har stadigvæk ikke orienteret hverken formanden eller Seniorrådet om det pågældende interview, ej heller aftalt, at hun kunne udtale sig på Seniorrådets vegne.

Det må antages, at alle medlemmer har været fuldstændig orienteret om, at brud på forretningsordenen vil medføre konsekvenser, idet dette punkt gentagne gange er blevet behandlet på Seniorrådsmøder, hvor også Grethe Troensegaard har været tilstede.

Formanden for Seniorrådet udtaler sin uforbeholdende mistillid til Grethe Troensegaards handling ved denne lejlighed og erindrer samtidigt om, at det ikke er første gang, at Grethe Troensegaard har ignoreret Seniorrådets forretningsorden.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?