23. januar 2019
Jeg følger Kristian Hegaard på en arbejdsdag som folketingspolitiker. Fra 11.30 til 13 er han til gruppemøde, og idéen er at få nogle fotos af ham i bevægelse, når han kommer ud fra gruppemødet
Jeg følger Kristian Hegaard på en arbejdsdag som folketingspolitiker. Fra 11.30 til 13 er han til gruppemøde, og idéen er at få nogle fotos af ham i bevægelse, når han kommer ud fra gruppemødet
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Klimakompensation for flyrejser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Klimakompensation for flyrejser
Debat Fredensborg - 27. august 2018 kl. 12:41
Af Kristian Hegaard og Lars Simonsen (R), medlemmer af Økonomiudvalget, Fredensborg Kommune
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har været en varm sommer. Så varm en sommer, at det giver anledning til refleksion over klimaforandringerne.

arrow Læs også: Måtte bære datter til vandet: Ændringer på vej

Vi er formentlig den sidste generation, der for alvor kan gribe ind - inden det er for sent. Det skal vi gøre med alle de værktøjer, vi kan tænke os. I løbet af sommeren har der været debat om flyafgifter. En flyvetur er en af de største syndere, når det gælder udledning af CO2. Derfor foreslår Radikale Venstre på aftenens Økonomiudvalgsmøde, at der skal ske klimakompensation ved kommunens nødvendige flyrejser.

Det sker efter inspiration fra eleverne på Helsingør Gymnasium. De besluttede i april i år at klimakompensere alle fremtidige flyrejser. Det kan ske ved betaling til skovrejsning, som binder CO2 i et omfang, der modsvarer flyets forurening. Initiativet støttes af skolens ledelse og lærere.

Når Folketinget ikke har haft modet til at fastsætte klimabidrag på flyrejser, er det godt de unge mennesker kan. Det mod må vi også have i kommunerne. Kort før sommerferien besluttede Fredensborg Kommune at arbejde med FN's verdensmål for bæredygtig udvikling. Klimakompensation ved fremtidige flyrejser vil bidrage til denne bæredygtige dagsorden i Fredensborg Kommune. Hvis vi for alvor vil tage hånd om klimaforandringerne, kan solceller på en ny bygning og sparepæren på soveværelset ikke stå alene. Derfor håber vi, der vil være opbakning til klimakompensation på flyrejser.