27. marts 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Hvad skal der ske med vores affald?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Hvad skal der ske med vores affald?
Debat Fredensborg - 15. juni 2018 kl. 10:45
Af Grethe Troensegaard, Frederikkevej 6, 3050 Humlebæk
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære byråd - kære medborgere. Hvad skal der ske med vores affald?

arrow Læs også: Få nye venner i det store affaldsbrag

På mandag er det skæbnetid for rigtig mange parcelhusejere - på deres sidste møde inden sommerferien skal byrådet tage stilling til vores fremtidige affaldssortering.

Ikke ét ondt ord om affaldssortering - ikke ét ondt ord om, at vi alle har pligt til i fremtiden at være mere miljøvenlige. Det skal vi naturligvis.

Men: I denne sag har man en fornemmelse af, at forvaltningen ikke véd, hvordan verden ser ud for mange parcelhusejere. Da jeg flyttede til Humlebæk for snart mange år siden, havde vi to kasser, den ene til almindeligt affald, den anden til bioaffald. So far so good - det var der plads til. Dertil havde vi en orange kasse til indsamling af aviser. Så kom avisbeholderen - den er stor, og forklaringen var, at skraldemændene ikke kunne bære aviserne, så man var nødt til at have en beholder på hjul!

Så i dag har vi tre beholdere, hvoraf den ene ikke er i brug (vores »kuldsejlede og megadyre bioprojekt«) Nu får vi så at vide, at vi skal have to EKSTRA beholdere, endda større end avisbeholderen, nemlig på 240 liter hver. Jeg beklager at måtte sige, at jeg tror, at mange parcelhusejere - som jeg - ikke har mulighed for at placere disse to beholdere, for så er der ikke plads til min bil, og det er jo dét der er formålet med en carport, ikk´?

Det forekommer, at forvaltningen - og mange politikere - ikke har kigget dybt nok i krystalkuglen og undersøgt konsekvenserne for de boligejere, der ikke aner, hvordan de skal få plads til det nye system. Hvorfor det hastværk? Hvorfor er der ikke arrangeret borgermøder for parcelhusejere, så de bliver klar over (plads)-konsekvenserne? Jeg tror ikke, at jorden går under i Fredensborg Kommune, hvis forvaltningen får lidt mere tid til at spekulere over muligheder og konsekvenser. Jeg undrer mig iøvrigt over, at vi fremtidig skal have fem beholdere, der iøvrigt ser meget forskellige ud! Det er noget af en udfordring for de fleste, som gerne vil have, at deres indgangsparti ser indbydende ud.

Flere af vore nabokommuner er allerede gået i gang med det foreslåede koncept - ikke alle er lige tilfredse, som man kan læse i pressen. Lad os derfor lytte til deres erfaringer, inden vi tager denne »skæbnebeslutning«.

arrow Debat: Ny affaldsordning - uacceptabelt beslutningsgrundlag
12. juni 2018 kl. 11:35 Opdateret: kl. 11:35
arrow Affaldsoprør har bidt sig fast
08. maj 2018 kl. 06:29 Opdateret: kl. 15:36
arrow Det store affaldsbrag, der kan koste millioner
16. april 2018 kl. 06:32 Opdateret: kl. 18:42