25. november 2020
"Til vores børn vil jeg sige som den kommende amerikanske vicepræsident Kamala Harris netop har sagt: Drøm ambitiøst," skriver Christian de Jonquières i dette indlæg.
"Til vores børn vil jeg sige som den kommende amerikanske vicepræsident Kamala Harris netop har sagt: Drøm ambitiøst," skriver Christian de Jonquières i dette indlæg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Drøm ambitiøst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Drøm ambitiøst
Debat Fredensborg - 14. november 2020 kl. 06:00
Af Christian de Jonquières (K), Kongevejen 38, Fredensborg

Som tidligere formand igennem 16 år for en forening af udgåede kostskoleelever og som formand for en skolebestyrelse i Hillerød i 4 år, var det en fornøjelse at læse artiklen i Frederiksborg Amts Avis fredag den 30. oktober 2020 om resultatet af en landsdækkende
brugertilfredshedsundersøgelse blandt skoler og SFO'er, hvor forældrene til børnene i skolerne i Fredensborg Kommune har placeret os på en 4. plads blandt landets 98 kommuner og givet vores skoler den højeste score på Sjælland.

Da vores børn, set fra et forældresynspunkt, er vores bedste guld og lærerne vores næstbedste guld, er det, som også borgmesteren er inde på i artiklen i Frederiksborg Amts Avis glædeligt, at det netop er forældrene i vores kommune, der har givet vores skoler så flotte karakterer.

Vi skal her huske på, at børnene er forældrenes og altså ikke statens og kommunens.

Der er i rapporten udtrykt tilfredshed med både børnenes trivsel og faglighed.

For så vidt angår det omgivne globale samfund, står vi, således som jeg ser det, i en konflikt mellem den irrationelle blinde tro og det moderne rationelle logiske sind.

Vi står overfor konflikten mellem moderniteten og det antimoderne, hvor nogen prøver at gå fremad og andre prøver at gå tilbage. Vi står overfor en konflikt mellem de, der har løsningen som mål og de, som har nedbruddet som mål. Vi står overfor en konflikt mellem fremtiden og fortiden, mellem fornyelse og stagnation og mellem de, der værdsætter friheden og de, der ikke gør det.

Det er her vigtigt, at vores børn i skolerne og efterfølgende i de videregående uddannelser bliver så veludrustede som muligt til i det videre voksne liv at kunne agere i en løsning af de konflikter, jeg har forsøgt at beskrive.

Jeg tror det her er vigtigt, at vi både som børn og unge og som voksne bestræber os på at være nyttige mennesker og bestræber os på som et overordnet mål at holde os begreber som god dømmekraft, anstændighed og ordentlighed i højsædet. Herigennem tror jeg, at vi som individer og samfund når vidt.

En læsning af rapporten synes jeg underbygger, at skolerne i vores kommune yder en betydelig indsats med henblik på at udruste vores børn til at argere i et spændende voksenliv og i en til tider udfordrende verden.

Til vores børn vil jeg sige som den kommende amerikanske vicepræsident Kamala Harris netop har sagt: "Drøm ambitiøst".

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?