9. december 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De Radikales situation er en anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Radikales situation er en anden
Debat Fredensborg - 16. juli 2019 kl. 09:25
Af Søren Bald, Landsformand for De Radikale 2001-2009, Formand for Gribskov Radikale Venstre
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Kristian Hegaard
Tillykke med valget. Du fortjener det. Forhåbentlig kan du være rollemodel for andre med handicap.

Men der stopper det »gode«,for dobbeltmandater er en regulær uskik. Det repræsentative demokrati fordrer, at en bred kreds inddrages i de politiske beslutninger - især når partiforeningerne har forholdsvis få medlemmer. Venstre og Dansk Folkeparti har folk med dobbeltmandater, men de har en problematisk partikultur. Alle radikale folkevalgte bør være bedre!

Jeg oplevede den radikale folketingsgruppe på nærmeste hold i 8 år. De havde travlt. Det hjalp lidt, at vi var i opposition, så vores stemmer var ikke vigtige.

Når jeg nævner dette, beror det på, at efter folketingsvalget er vi i en my situation. Vi indgår nu i regeringens parlamentariske grundlag. Det vil stille meget store krav til alle radikale MF`ere. Ingen dobbeltjobs! Vi skal være både ekstremt grundige og årvågne!

Mette Frederiksen har lagt en markant stil fra starten. Hun vil agere som en slags »lille Fogh«, der centraliserer magten hos hende selv i hendes et-partiregering.

De radikale vil få meget at se til i et samarbejde, hvor partierne til venstre ikke har den samme respekt for de økonomiske realiteter, som vi radikale er berømte (og berygtede!) for at have. Og er garanter for!

Du vil møde et gevaldigt arbejdsmæssigt pres. Du tror, at når byrådsmøderne er på mandage, hvor Folketinget holder fri, kan du klare to tillidshverv. Men MF`ere har stort set aldrig fri. Og tro mig: Du bliver i kraft af dit handicap en central person for mange handicappede, som kan komme i klemme i bureaukratiet med ufleksible regler og mangel på indføling i deres ofte vanskelige livsvilkår.

Du bliver deres »ombudsmand«. Og det vil tage tid.

Du siger, at de vælgere, der sendte dig i byrådet, bliver »snydt«, hvis du stopper der, men de mange, der sendte dig i Folketinget, vil blive endnu mere »snydt«, hvis du ikke 100 % helliger dig folketingsarbejdet.

Jeg håber derfor, at du af både praktiske og principielle grunde dropper byrådet. Der bliver brug for dig I folketingsarbejdet - mange gange! Og heldigvis!