19. april 2021
For Venstre er det afgørende, at der tages hensyn til eksisterende boliger, og at nyt byggeri skal passe til byen. Det sætter et loft over, hvor mange ekstra boliger, der kan være. Foto: Allan Nørregaard
For Venstre er det afgørende, at der tages hensyn til eksisterende boliger, og at nyt byggeri skal passe til byen. Det sætter et loft over, hvor mange ekstra boliger, der kan være. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Venstre vil ikke have høje huse i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Venstre vil ikke have høje huse i bymidten
Debat Fredensborg - 26. februar 2021 kl. 13:18
Af Venstres byrådsgruppe

Kommunen har fået udarbejdet tre scenarier small, medium og large med henholdsvis 121, 190 og 234 ekstra boliger. Størstedelen af arealet er ejet af Humlebæk Centerets ejere. Humlebæk er presset på børneinstitutionskapaciteten, så børneinstitutionerne ved biblioteket skal bevares.

arrow Læs også: Køb af to stationer er igen i spil

Kommunen kan derfor alene sælge biblioteksgrunden og posthusgrunden. En stor del af pendlerparkeringen bag posthuset hører til Louiseparken. Vi skal have bygget et nyt hus til bibliotek og Kulturstationen. Et nyt dagcenter kan eventuelt også indgå.

For Venstre er det afgørende, at der tages hensyn til eksisterende boliger, og at nyt byggeri skal passe til byen. Det sætter et loft over, hvor mange ekstra boliger, der kan være. Hvis der bygges 234 nye boliger, som der lægges op til i model Large, vil det kræve en både høj og tæt bebyggelse. Det vil være ødelæggende for ønsket om at bygge attraktive boliger i Humlebæks Bymidte.

Enebærhaven og Louiseparken er bygget med en pæn afstand mellem husene, det skal vi respektere. Jo højere byggeri bliver, jo større afstand kræver det til nabohuse; hvis der ikke skal blive for meget skygge. Etageejendommene i Humlebæk er i 3 eller 4 etager, og Venstre mener, at 4 etager må være maksimum for byggeri i Humlebæk Bymidte. Venstre tog derfor ved sidste udvalgsmøde forbehold for byggeriets højde. Venstre mener, at Anlægget øst for stationen og på kommunens areal mellem Humlebæk Strandvej og Krummediget skal friholdes for nyt byggeri.

Det er ikke kun bygningshøjden men også arkitekturen, som skal passe til Humlebæk. Enebærhaven er hvid, og den nye del af centeret og Louiseparken er bygget i gule mursten. Det nye centerbyggeri skal passe hertil. Da vi for et halvt år siden vedtog lokalplan for den første del af den nye Nivå Bymidte, ønskede Venstre, at mursten skulle være i lyse og rødlige mursten - og ikke de sorte, mørkegrå og mørkebrune, som har været mode de sidste 20 år. Det kunne vi desværre ikke komme igennem med i Nivå; men vi vil fortsat arbejde imod byggeri i sorte mursten i Humlebæk Bymidte.

arrow Op til seks etager: Penthouselejligheder lever stadig
10. februar 2021 kl. 06:52 Opdateret: kl. 06:51
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?