8. juli 2020
Ved mødet foreslog Carsten Bo Nielsen, at det allerede nu blev besluttet, at de forurenende stoffer i form af knuste, gamle bildæk og den forurenede jord under banen skulle fjernes. Carsten Bo Nielsen har ret til fortælle om sit forslag, og han må også gerne nævne, at Hanne Berg, SF kæmpede med, når det er OK med Hanne Berg, skriver Lars Søndergaard (V).
Ved mødet foreslog Carsten Bo Nielsen, at det allerede nu blev besluttet, at de forurenende stoffer i form af knuste, gamle bildæk og den forurenede jord under banen skulle fjernes. Carsten Bo Nielsen har ret til fortælle om sit forslag, og han må også gerne nævne, at Hanne Berg, SF kæmpede med, når det er OK med Hanne Berg, skriver Lars Søndergaard (V).
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Venstre kender tavshedspligten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Venstre kender tavshedspligten
Debat Fredensborg - 23. juni 2020 kl. 12:15
Af Lars Søndergaard (V), gruppeformand for Venstre i Fredensborg Byråd
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en god artikel i Amtsavisen den 18. juni omtalte Steffen Slot, at der fortsat vil være gummigranulat i bunden af en ny kunstgræsbane i Humlebæk, og Steffen Slot fik formidlet de miljømæssige aspekter af det. I artiklen blev Carsten Bo Nielsen (V) citeret for, at Venstre og SF vil have ryddet op i forureningen fra den nuværende bane, i stedet for blot at anlægge den nye bane ovenpå.

arrow Læs også: DEBAT: FAA på gyngende grund

Bo Hilsted (A) angriber i et læserbrev i Amtsavisen den 20. juni 2020 Carsten Bo Nielsen (V) for at have tilsidesat sin tavshedspligt. Bo Hilsted anfører: "det er jo forbudt at referere fra lukkede udvalgsmøder - Venstres Carsten Bo Nielsen er dog citeret længere nede i artiklen, men burde vist som jurist vide bedre end at begå en sådan fejl."

Men hvem har ret med hensyn til at måtte referere fra udvalgsmøder? Er det Bo Hilsted (A), som har siddet 10 et halvt år i byrådet, eller Carsten Bo Nielsen (V), som har siddet to et halvt år i byrådet?

Alle byrådsmedlemmer modtager, når de er blevet valgt, Kommunernes Landsforening (KL) og Indenrigsministeriets "Vejledning til kommunalpolitikere om det politiske arbejde i kommunalbestyrelse og udvalg." Her anføres på side 58:

"Forhandlinger i kommunalbestyrelsens forskellige udvalg anses som udgangspunkt for at være af fortrolig karakter. Der antages derfor at gælde en tavshedspligt for så vidt angår oplysninger, vurderinger og argumenter m.v., der fremføres af andre mødedeltagere under udvalgsdrøftelserne. ... Et udvalgsmedlem kan endvidere frit referere egne udtalelser og forslag under en forhandling i et udvalg. ... Tavshedspligten omfatter desuden ikke oplysninger om en sags faktiske omstændigheder, som fremkommer under et udvalgsmøde."

Ved mødet foreslog Carsten Bo Nielsen, at det allerede nu blev besluttet, at de forurenende stoffer i form af knuste, gamle bildæk og den forurenede jord under banen skulle fjernes. Carsten Bo Nielsen har ret til fortælle om sit forslag, og han må også gerne nævne, at Hanne Berg, SF kæmpede med, når det er OK med Hanne Berg.

Der kunne desværre ikke skabes enighed om det forslag, så resultatet blev, som det fremgår af det offentlige referat, at der skal indhentes en pris på at få fjernet de forurenende stoffer i form af gamle bildæk og jordlaget herunder, og så må man senere tage stilling til om der renses op eller ej.

Venstres byrådsgruppe står bag Carsten Bo Nielsen, der gør det godt som vor ordfører på Plan-, Miljø og Klimaområdet.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?