26. februar 2021
Esrum Sø. Arkivfoto: Lars Skov
Esrum Sø. Arkivfoto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: SF må forklare ønske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: SF må forklare ønske
Debat Fredensborg - 23. februar 2021 kl. 15:07
Af Mads Hartvig Jensen Endrup Byvej 14 , Endrup

Debat SF'erne fra Fredensborg, Hanne Berg og Bent Fischer-Nielsen, gør sig i et læserbrev i Uge-Nyt til talspersoner for, at der både skal være sti langs bredden af Esrum Sø, seriøs naturfredning og respekt for privat ejendomsret.

Tak for kaffe, dét er mange ting på én gang. Og det hænger da heller ikke sammen. Det er nemt og bekvemt at slynge om sig med fine ord. Jeg vil ikke gå ind i alle SF-synspunkterne, der er lige så overfladiske, som de er mange.

Så lad mig her fokusere på naturens interesser. Et par meget centrale spørgsmål trænger sig på, som jeg derfor beder SF'erne om at svare klart på: Hvordan er det lige, at det gavner naturbeskyttelsen, biodiversiteten og den fornødne ro og fred for planter, dyr, fugle og fauna, at man fører en offentlig gang- og cykelsti gennem hidtil uberørt natur?

Går man naturens ærinde ved at invitere offentligheden ind i fredede områder, hvor det værdifulde dyreliv jo netop kun har gode levevilkår, fordi der ikke er konstant menneskeskabt uro, men tværtimod fred, ro og respekt for naturen?

I mine øjne lever SF - og andre tilhængere af en offentlig sti gennem naturområderne omkring Esrum sø - med den vrangforestilling, at offentlig adgang gennem følsom natur ligefrem vil gavne naturen. At også Danmarks Naturfredningsforening vil have en stiføring langs bredden af Esrum Sø, får mig til at stille spørgsmålet, om foreningen egentlig lever op til sit navn?

Alle eksperter med indsigt i naturen taler om vigtigheden af, at fugle, dyr og planter har brug for livsbetingelser i uforstyrret natur. Det jo præcis argumentet fra regeringen, når den opretter naturparker. Forståeligt nok har et stort flertal i Fredensborg Byråd (uden om SF) besluttet ikke at støtte søstien. Respekt for det.

Lad os nu bruge kræfterne og den indvendige side af hovedet på at tilrettelægge et stiforløb og offentlig adgang på naturens præmisser - det vil sige: Ikke langs søbredden.

Uanset SF's ambition: Man kan ikke blæse og have mel i munden på samme tid!

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?