11. april 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: SF er både visionære og økonomisk ansvarlige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: SF er både visionære og økonomisk ansvarlige
Debat Fredensborg - 30. marts 2021 kl. 16:17
Af Hanne Berg (SF) byrådsmedlem Bent Fischer-Nielsen (SF) byrådskandidat

SF's vision for Humlebæk Bymidte er et nyt bibliotek med kulturhus, som skal give borgerne dejlige oplevelser med musik, sang, foredrag, debat, udstillinger, teater, bogudlån og meget andet. Det skal være her, vi møder hinanden. Vi har den samme type vision for et udbygget bibliotek med kulturhus i Nivå Bymidte.

Thomas von Jessen efterlyser i Uge-Nyt den 24. marts økonomisk ansvarlighed fra SF's side og spørger, hvor pengene skal komme fra. Spørgsmålet er helt relevant, og det kommer hele byrådet til at finde ud af, for det er hele byrådet, der lige nu gør sig visionære overvejelser om Humlebæk Bymidte. Vi synes, det er fint først at drøfte visioner og derefter se på, hvordan det økonomisk kan lade sig gøre.

Der er god tid til at få overblik over finansieringen, da forberedelsen af store byudviklingsopgaver med grundig og demokratisk inddragelse er meget tidskrævende.

Vi kan berolige Thomas von Jessen med, at SF er mindst lige så økonomisk ansvarlige som Konservative og resten af byrådet. SF har med en enkelt undtagelse deltaget i samtlige budgetforlig for Fredensborg Kommune i de sidste 15 år. SF har dermed bidraget til den positive økonomiske udvikling, der gør, at kommunen meget snart er gældfri.

Det er faktisk Konservative, som ikke er lige så økonomisk ansvarlige som resten af byrådet, når partiet tænker på at nedsætte skatten. Alle andre er klar over, at med de meget store investeringer, vi står overfor, herunder velfærds- og klimainvesteringer, så er det uansvarligt at nedsætte skatten. For eksempel sagde selv Venstre på sidste byrådsmøde "Glem alt om at nedsætte skatten".

Vi glæder os over, at Fredensborg Kommune er økonomisk klar til at tage fat på de kommende års store investeringer i alle dele af kommunen. SF vil her sammen med borgerne og byrådet både være visionære og økonomisk ansvarlige.

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?