4. december 2020
Christian de Jonquières hilser handleplanen for 2021 ? 2022 velkommen. Arkivfoto.
Christian de Jonquières hilser handleplanen for 2021 ? 2022 velkommen. Arkivfoto.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Relevant handleplan for lokalrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Relevant handleplan for lokalrådet
Debat Fredensborg - 30. oktober 2020 kl. 06:31
Af Christian de Jonquières (K), Kongevejen 38, Fredensborg

Overskriften på min flyer til valgkampen i 2017 var "Styrk sammenholdet - skab tryghed", ligesom jeg angav, at "Vi skal tage hånd om de kriminelle elementer over alt i kommunen og ikke kun i bestemte boligområder".

Det samme vil med sikkerhed komme til at indgå i min flyer til kommunevalget i november 2021.

På den baggrund må det hilses velkomment, at byrådet i det seneste byrådsmøde den 26. oktober 2020 med enkelte justeringer har godkendt handleplanen for lokalrådet 2021 - 2022.

Formålet med handleplanen er gennem et samarbejde mellem kommunen og Nordsjællands Politi at sikre sammenhængen i det kriminalpræventive arbejde i Fredensborg Kommune på såvel som det anføres, det strategiske og det udførende niveau.

Det er relevant og rigtig, at der sættes fokus på den betydelige indbrudsudfordring i Nordsjælland og i vores kommune med en forebyggende indsats samt fokus på rockere og bandeudfordringen og på handlen med euforiserende stoffer og her især de steder, hvor der medfører utryghed i lokalsamfundet, ligesom det er relevant, at der i den vedtagne handleplan sættes fokus på forebyggelse af økonomisk it-relateret kriminalitet og de omsiggribende digitale krænkelser.

Det er godt, at Social- og Seniorudvalget har besluttet sig for at sætte fokus på kommunens særlige geografiske områder, hvor der er en støjende og utrygskabende adfærd.

Kriminalitet er udtryk for en manglende opmærksomhed og respekt for mennesket og fællesskabet og undergraver den tillid der i udgangspunktet hersker og/eller i hvert fald bør herske mellem os mennesker som grundlag for en opbygning af og fastholdelsen af et demokratisk og trygt samfund.

Det må hilses mere end velkomment at handleplanen lægger op til en styrket tilgængelighed og tilstedeværelse og med støtte til den boligsociale indsats i flere boligområder og her med fokus på sikkerhed omkring ungdomsmiljøerne, hvor det ligeledes er vigtigt med resocialisering og prioriteringen heraf.

Set herfra skal handleplanen for 2021 - 2022 hilses mere end velkomment.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?