20. september 2021
"Det vil være rigtig fint, hvis en tværkommunal SF og Konservativ alliance kunne føre til, at der kunne anlægges en cykelsti som den foreslåede," skriver Christian de Jonquieres i dette indlæg.
"Det vil være rigtig fint, hvis en tværkommunal SF og Konservativ alliance kunne føre til, at der kunne anlægges en cykelsti som den foreslåede," skriver Christian de Jonquieres i dette indlæg.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Opbakning til en cykel- gangsti om Esrum Sø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Opbakning til en cykel- gangsti om Esrum Sø
Debat Fredensborg - 27. juli 2021 kl. 06:34
Af Christian de Jonquières (K) Byrådskandidat Kongevejen 38, Fredensborg

En række SF-politikere herunder byrådskandidat Bent Fischer Nielsen og byrådsmedlem Hanne Berg og undertegnede som konservativ har skrevet diverse debatindlæg om det såkaldte "søsti-projekt", omfattet af Danmarks Naturfredningsforenings og Hillerød Kommunes fredningsforslag, hvor vi har lidt forskelligartede synspunkter.

Min modstand har været båret af hensynet til - lodsejernes efter min opfattelse ukrænkelige ejendomsret - hvorimod SF's udgangspunkt har været et andet.

Min nu afdøde partiformand Poul Schlüter har sagt: "Ideologi er noget bras". Det er det efter min opfattelse i hvert fald som styringsmiddel i kommunalpolitik.

I relation til søsti-projektet aner man her imidlertid en ideologisk forskel mellem SF og De Konservative, og det er jo godt for det levende demokrati.

Set herfra er det glædeligt, at Fredningsnævnet i sit netop offentliggjorte udkast til kendelse ikke tager forslaget om anlæg af en sti til følge med den hovedbegrundelse, at stien på visse strækninger vil forringe den erhvervsmæssige udnyttelse af markerne for lodsejerne og i øvrigt udgøre en væsentlig gene for lodsejerne.

Uanset at SF og undertegnede, som det fremgår, har været og er uenige, har det været opmuntrende at læse Bent Fischer Nielsens indlæg om cykelstier under overskriften "Cykelstier mellem land og by".

Jeg er her fuldstændig enig i, hvad Bent Fischer Nielsen skriver.

I tidligere debatindlæg har jeg foreslået, at der etableres en cykel- og gangsti mellem Fredensborg og Tikøb og herfra videre til Helsingør, jfr. herved blandt andet mit indlæg af den 21. september 2020.

Herunder af de hensyn som Bent Fischer Nielsen nævner, vil det være rigtig fint, hvis SF vil bakke op om forslaget om etableringen af en cykel- gangsti fra Fredensborg til Tikøb og herefter op til Helsingør.

To tidligere agtværdige medlemmer af Fredensborg Byråd i perioden fra 1. januar 2010 - 31. december 2013 stiller nu op for henholdsvis SF og De Konservative til kommunalvalget i Helsingør Kommune.

Det vil være rigtig fint, hvis en tværkommunal SF og Konservativ alliance kunne føre til, at der kunne anlægges en cykelsti som den foreslåede.

Som Bent Fischer Nielsen skriver "Cykelstier giver os bedre sundhed, bedre klima og store oplevelser".

Lad dette være en sommeropfordring også til andre til at bakke op om den foreslåede cykelsti.

Synes du, at kommunen er der for dig?