19. oktober 2021
Derfor skal den nye svømmehal ligge det sted i kommunen, hvor udfordringerne er størst. Altså ikke på de smukke strandenge ved Nivå havn, skriver Hanne Lund.
Derfor skal den nye svømmehal ligge det sted i kommunen, hvor udfordringerne er størst. Altså ikke på de smukke strandenge ved Nivå havn, skriver Hanne Lund.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ja til svømmehal i bymidten, men ikke i strandengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ja til svømmehal i bymidten, men ikke i strandengene
Debat Fredensborg - 24. september 2021 kl. 16:53
Af Hanne Lund, Boserupvej 512, Humlebæk

Hurra! Endelig ser det ud til, at Fredensborg kommune også får sin svømmehal. Det har været et stort ønske hos undertegnede i mange år.

arrow Læs også: Årets vilde forslag: Skitse til svømmehal deler vandene

Af flere grunde: Alle børn skal lære at svømme, det står i folkeskoleloven. Undtagelser gælder kun, hvor kommunen ingen svømmehal har. Det får den så nu!

En anden vigtig grund: Intet er så godt for den sociale integration som en svømmehal. I vandet er alle lige, aggressionerne opløses, hensynet til diverse forskelligheder, hår, påklædning og andet, glider lige så stille i baggrunden. Måske ikke lige straks, men så efterhånden.

Derfor skal den nye svømmehal ligge det sted i kommunen, hvor udfordringerne er størst. Altså ikke på de smukke strandenge ved Nivå havn (se artiklen i torsdagens avis), men centralt i Nivå eller Kokkedal, så tæt på den største skole som muligt.

Det kan sagtens blive et smukt byggeri alligevel. Måske endda med en café, hvor bedsteforældrene kan hygge sig med hinanden over en kop kaffe, mens de glæder sig over synet af de glade unger i vandet.

arrow Visionært eller galskab? Se skitsen af svømmehal i Nivås vandkant
23. september 2021 kl. 09:22 Opdateret: kl. 09:16
Rejser du til udlandet i år?