11. maj 2021
Faktum er, at alene høj vandstand i Øresund ikke forårsager oversvømmelser. Oversvømmelser sker som en kombination af høj vandstand i Øresund og store vandmasser i Nivåen efter store regnskyl, skriver Mie Stattau.
Faktum er, at alene høj vandstand i Øresund ikke forårsager oversvømmelser. Oversvømmelser sker som en kombination af høj vandstand i Øresund og store vandmasser i Nivåen efter store regnskyl, skriver Mie Stattau.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Ja til sikring mod oversvømmelse, nej tak til ineffektiv sluse i Nivåen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Ja til sikring mod oversvømmelse, nej tak til ineffektiv sluse i Nivåen
Debat Fredensborg - 25. april 2021 kl. 16:38
Af Mie Stattau (V), Medlem af Plan, Miljø og Klimaudvalget

Der argumenteres af vores søsterparti, K, for at installere en sluse ved Nivåens udløb, og at den vil være mere effektiv, da indsatsen koncentreres ét sted.

En sluse til cirka 5,1 millioner kroner kan måske være god til at holde Øresund fra at løbe op i åen, men samtidig kan den være skadelig, hvis å-vandet ved høj vandstand ikke kan løbe ud i Øresund.

En sluseløsning vil kræve nogle tekniske installationer til elektrisk at åbne og lukke slusen afhængig af vandstandene i

henholdsvis Øresund og Nivåen.
Faktum er, at alene høj vandstand i Øresund ikke forårsager oversvømmelser. Oversvømmelser sker som en kombination af høj vandstand i Øresund og store vandmasser i Nivåen efter store regnskyl.

Derfor er den eneste rigtige løsning at etablere nogle volde eller andre forhindringer på de forholdsvis få grunde, hvor oversvømmelse er en risiko.

Derfor stemmer jeg og resten af Venstre for at gå videre med muligheden for at etablere passende jordvolde i en kombination af fleksible/midlertidige volde som fx watertubes. Det kan sikre lige præcis de ejendomme, som er i farezonen i en given situation, om det er skybrud eller stormflod. Watertubes vil også kunne anvendes andre steder i kommunen og selvom jeg håber, at de aldrig vil komme i brug, er det nok en klog investering med tanke på fremtidens kommende klimahændelser.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?