2. august 2021
"Naturligvis kan enhver finde boliger til lavere priser, f.eks. i boligkomplekser med for eksempel 75 år på bagen, men hvis du kunne tænke dig at blive skrevet op til en sådan billig bolig, kan ventelisten være tæt på 10 år," skriver Grethe Troensegaard i dette indlæg. Arkivfoto.
"Naturligvis kan enhver finde boliger til lavere priser, f.eks. i boligkomplekser med for eksempel 75 år på bagen, men hvis du kunne tænke dig at blive skrevet op til en sådan billig bolig, kan ventelisten være tæt på 10 år," skriver Grethe Troensegaard i dette indlæg. Arkivfoto.
Foto: Peter Mailand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Hvad er "billige boliger"?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Hvad er "billige boliger"?
Debat Fredensborg - 17. juni 2021 kl. 06:55
Af Grethe Troensegaard Medlem af Fredensborg Seniorråd, Frederikkevej 6, Humlebæk

Det slår aldrig fejl. Når der tales om at bygge nye boliger, er kravet altid, at der skal bygges billige boliger.

Jeg kan ikke lade være med at tænke den tanke: får malersvenden eller elektrikeren en lavere timeløn, når han bygger billige boliger, end når han bygger dyre boliger?

Jeg har derfor forsøgt at finde ud af, hvad koster boliger mon? Her har jeg for nemheds hensyn koncentreret mig om en bolig på cirka 100 m2, altså en familiebolig.

Mine eksempler er derfor ikke et forsøg på at finde ud af, om det er dyrere i Kokkedal eller Nivå end i Fredensborg eller Humlebæk. Priserne er opgivet af boligselskaberne eller fundet på hjemmesider.

Nu til eksemplerne. Lad mig starte med de almene boliger: rækkehus i Ravnsbjerg Fredensborg 9.820 kr., lejlighed, Enebærhaven, Humlebæk 9.120 kr., 4-rums-bolighed, Brønsholmsdal, Kokkedal, 10.250 kr., lejlighed, Nivåhøj II, Nivå, 10.120 kr.

Når det gælder privatejede boliger, har jeg fundet følgende eksempler: lejlighed, Bladhusene, Fredensborg, 13.900 kr., rækkehus, Fredensborghusene, Fredensborg 103.500 kr.pr. år., lejlighed, Louiseparken, Humlebæk, 12.961 kr.

Når man f.eks. taler om ældreboliger eller plejeboliger, er det ikke unormalt, at en 2-værelses lejlighed (alment byggeri) koster ca. 8.000 kr. For en ordens skyld, så skal man visiteres til en ældre-/plejebolig.

Jeg vil overlade til læseren at bedømme, om der i de overnævnte eksempler er tale om "billige boliger" og dermed attraktive boliger for en familie eller en enlig, der søger en ny bolig.

Naturligvis kan enhver finde boliger til lavere priser, f.eks. i boligkomplekser med for eksempel 75 år på bagen, men hvis du kunne tænke dig at blive skrevet op til en sådan billig bolig, kan ventelisten være tæt på 10 år.

Det er svært at sammenligne "pærer med bananer", og derfor er prisen kun ét af de parametre, man bør have for øje, hvis man er i markedet.

Det er også vigtigt at tænke på boligens beliggenhed i forhold til transport eller butikker, ligesom tilgængelighed (f.eks. elevator) i nye boliger er et krav, når der er mere end to etager.

Jeg håber med ovenstående at have aflivet nogle af de myter, der eksisterer om "billige boliger". Selv Ritt Bjerregaard kunne ikke løse den gordiske knude, da hun var overborgmester i København.

Det er bevidst, at jeg ikke kommer ind på muligheden for boligstøtte for den enkelte lejer. Den udregning overlader jeg til eksperter.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?