18. september 2021
Læge Stine Lei Fredslund fortæller i dette debatindlæg, hvorfor hun mener, at der skal være bedre busforbindelser til det nybyggede Skovgården.
Læge Stine Lei Fredslund fortæller i dette debatindlæg, hvorfor hun mener, at der skal være bedre busforbindelser til det nybyggede Skovgården.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Der ER behov for en bustransport til Skovgården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Der ER behov for en bustransport til Skovgården
Debat Fredensborg - 18. januar 2021 kl. 16:58
Af Stine Lei Fredslund, Praktiserende læge, Klinikken på Toppen, Skovgården, Humlebæk

Flemming Rømer (DF) har et indlæg i Fredensborg Amts Avis d. 14. januar 2021, hvor han påstår, at det ikke er et stort problem, at der ikke er busbane til Skovgården.

arrow Læs også: Kritik: Politikerne mangler forståelse for ældres hverdag og økonomi

Som nyindflyttet praktiserende læge i Skovgården, Fredensborg kommunens nye sundhedscenter i Humlebæk Syd, glædes jeg dagligt over alle faciliteterne for mine patienter: Brede døre, elevator, store lyse lokaler, afslappende område med lounge-stil, cafe og træningsfaciliteter. Herudover er der skøn udsigt over markerne mod Nivaa og Langebjerghallen, hvilket alle patienter kommenterer. Så meget mere står det i kontrast til de ringe muligheder, der er for kollektiv transport til Skovgården. Jeg har nu to gange oplevet at komme ud af Skovgården på vej hjem fra klinikken og møde en patient stående med rollator uden for døren, i tvivl om hun skal ringe til sin søn, en taxa eller andre for at blive transporteret hjem fra lægebesøg. Rollatoren og patient kunne let være i min bil, men patienten blev beklemt ved situationen og det at ulejlige en anden.

Der er muligheder for transport til og fra læge, genoptræning, fysioterapi eller lignende som ikke er under den kollektive trafik. Movias flextrafik betjener Fredensborg Kommune, hvilket er en rigtig god løsning for mange. Ulempen er at man med flextrafik skal aftale transporten, hvilket kræver bl.a. initiativ, at man har sat sig ind i tingene, og kender det sted man skal frem til. For mange af patienter og pårørende til Skovgården er det uoverskueligt. Her er det mere ligetil med en bus, som man ved hvor stopper og hvornår. Man kan tage den eller lade være, og behøver ikke inddrage andre.

Fredensborg kommune har truffet en rigtig beslutning ved at etablere et stort sundhedscenter med alle muligheder for tværfagligt samarbejde til glæde for patienterne. Hvis Fredensborg Kommune ønsker at Skovgården skal være det fantastiske sted, som det har potentiale til, er det nødvendigt at der etableres en fast bustransport. Et så decentralt beliggende kommunalt tilbud kan kun blive en succes hvis infrastrukturen understøtter det. Jeg er klar over, at det er penge som skal findes i et presset budget, men prisen ved at syge borgere i stedet vælger at holde sig hjemme fra genoptræning og lægebesøg kan vise sig at være langt højere. Desuden synes jeg det er synd for mine patienter, at lægen skal køre dem hjem.

arrow For langt at gå? Proteststorm kan give busstoppested
21. januar 2021 kl. 06:18 Opdateret: kl. 17:19
arrow DEBAT: Forslag til løsning på bustransport
19. januar 2021 kl. 09:52 Opdateret: kl. 17:02
Synes du, at kommunen er der for dig?