15. maj 2021
Dårlig mobildækning kan ifølge Niels Trampe ikke være begrundelsen for at skille rejse en mobilmast nær Louisiana.
Dårlig mobildækning kan ifølge Niels Trampe ikke være begrundelsen for at skille rejse en mobilmast nær Louisiana.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Dårlig mobildækning er ikke sandheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Dårlig mobildækning er ikke sandheden

Af Nils Trampe, Gl. Strandvej 56, Humlebæk:

Debat Fredensborg - 17. april 2021 kl. 06:00

Ansøgningen om en 36 meter høj mobilmast ved fredskoven ved Louisiana begrundes med dårlig mobildækning i området. Vedlagt ansøgningen er et kort over manglende dækning for 3 - altså ikke de andre teleselskaber - og de forbedringer en mast giver for kunder hos 3.

arrow Læs også: Fem år med sorte huller og masteørken

Hvis dårlig mobildækning var sandheden, skulle der naturligvis findes en løsning. Men det passer ikke. Jeg tror jeg ikke mindst det sidste år har været i alle områder på det angivne kort mange gange, og der er super mobildækning. Kortet viser tilmed, at der ikke er mobildækning på vores bopæl. Det passer så heller ikke.

Sandheden er muligvis, at 3 ikke har fundet en løsning for deres kunder, medens andre teleselskaber har løst problemet via diskrete mobilantenner hos private.

Når det vedrører 5G, må der naturligvis være tale om en samlet løsning for Fredensborg og omliggende kommuner. Men 3's ansøgning er en fornyelse af en ubrugt tilladelse, som blev givet længe før 5G var besluttet. Endvidere har Fredensborg i sin kommuneplan 2017 væsentligt skærpet kravene til placering af mobilmaster i forhold til kommuneplan 2013, som indgik som grundlag for beslutningen.

Og når det kommer til en løsning for 5G, så må der være bedre alternativer end en høj mast ved Louisiana.

Louisiana er et eksempel på, hvordan man kan indplacere noget i harmoni med det bakkede og skovfyldte landskab. Hundredetusindvis af årlige besøgende nyder området, for ikke at tale om de tusindvis af kommunens borgere, som også nyder området. Dertil kommer formentlig op mod 100 boliger, som vil få forværret deres udsigt. Området er formentlig den bedste reklame kommunen kan få og bør derfor naturligvis ikke ødelægges med en 36 meter høj stålmast i kanten af en fredskov.

En placering ved kystbanen, som i forvejen kører i højden, synes at være en mulighed. Her vil den ikke skæmme Louisianaområdet og vil ikke være placeret i skovkanten og dermed synlig fra lang afstand.

I kommuneplan 2017 henvises der netop til sådanne placeringer. Men det må naturligvis afhænge af en samlet vurdering af placeringsmuligheder i kommunen og ikke en hovsa tilladelse til 3. Et udkast til en sådan samlet plan ser vi frem til at blive hørt om.

arrow Naboer frygter 36 meter høj mobilmast
12. marts 2021 kl. 09:39 Opdateret: kl. 09:28
Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?