31. juli 2021
"Vi skal have affaldssortering, og vi skal have det nu," skriver Miljørådet på Endrupskolen i Fredensborg. Arkivfoto.
"Vi skal have affaldssortering, og vi skal have det nu," skriver Miljørådet på Endrupskolen i Fredensborg. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DEBAT: Affaldssortering - Kom nu i gang!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEBAT: Affaldssortering - Kom nu i gang!
Debat Fredensborg - 28. oktober 2020 kl. 06:55
Af Miljørådet på Endrupskolen

Affaldssortering en naturlig del af manges hverdag. Men i Fredensborg kommune mangler vi det stadig. Det synes vi er ærgerligt her på Endrupskolen, da vi tror på at det er en stor faktor for at gøre vores skole mere klimavenlig. F.eks. vil vi gerne lave en affaldsindsamlingsdag, men hvor meget bedre er det egentlig for klimaet hvis det hele bare bliver brændt sammen i sidste ende?

Når vi spørger ind til affaldssortering i kommunen, får vi at vide "det kommer snart", eller "vi arbejder på det." Men det kan ikke være rigtigt at vi har spurgt efter affaldssortering de sidste to år og vi har stadig ikke set nogen ændring. Politikerne siger at de har en affaldsplan som skal være færdig i 2020. Men så må de også snart komme i gang. Vi på Endrupskolen synes ikke at vores klima skal ødelægges fordi kommunen ikke kan tage ansvar. I dag når vi smider skrald ud i skraldespanden bliver alt brændt sammen. Madrester, plastik, papir og mange flere kategorier.

Og hvordan kan vi tillade os at snakke om at være en grøn kommune når vi ikke engang sørger for ordentlig affaldssortering?

Vi mener at affaldssortering skal stå højere på politikernes dagsorden, og at der skal mere fokus på det. Når vi affaldssortere kan vi nemlig genbruge materialer som ellers ville skulle produceres nye, og det giver rigtig god mening i forhold til klimakrisen. Så udvinder vi ikke flere materialer fra jorden og kan i stedet nøjes med at bruge dem der allerede har været i brug.

Derfor skal vi have affaldssortering, og vi skal have det nu.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?