20. oktober 2019
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn skal behandles ordentligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn skal behandles ordentligt
Debat Fredensborg - 03. juni 2019 kl. 10:52
Af Hans Nissen (S), byrådsmedlem, formand for Social- og Seniorudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var decideret rystende, da TV-2 forleden indviede os i de forhold, de små skabninger bydes i 2 udvalgte københavnske institutioner, gruopvækkende, simpelthen.

Men da det er helt åbenbart, at det ikke bare drejer sig om direkte ukærlige eller onde personaler, men manglende faglighed og ikke mindst overskud til at behandle børnene ordentligt, KUNNE lignende forhold formentlig findes andre steder.

Jeg håber ikke, det bliver hos os, derfor har jeg nu bedt om en oversigt over tilsyns-rapporterne på vores børneinstitutioner, og ikke mindst, om der er nogle "røde" imellem.

Desværre misbruger Statsminister Lars Løkke Rasmussen så lige lejligheden til at kaste smuds på sin yndlings-aversion, Københavns Kommune og Frank Jensen.

Det er Københavns Kommunes ansvar, siger han. Ja, det er helt bestemt et kommunalt ansvar, men ansvaret er så sandelig også regeringens og det Folketing, der styrer kommunernes handlemuligheder i et jerngreb.

Den stadigt snævrere serviceramme, som regering og Folketing udstikker for kommunerne, tvinger kommunerne til at finde besparelser på områder, hvor kun meget få kommunale politikere ønsker at spare. Det ansvar bør landets statsminister tage på sig og handle ud fra, og det har det i den grad knebet med hidtil. Det har helt åbenlyst været vigtigere at bruge milliarder til for eksempel afgiftslettelser på dyre biler, end de nødvendige penge til børneområdet.

Men først og fremmest, byrådet her i Fredensborg kommune skal være fuldstændigt sikker på, at børn behandles ordentligt og får en god start på. Far og mor skal kunne være 100 % sikre på, at ens lille guldklump har det godt, og bliver set, hørt og rørt ved hver eneste dag i vores institutioner.