3. april 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anvisning af permanent bolig til flygtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anvisning af permanent bolig til flygtninge
Debat Fredensborg - 30. august 2019 kl. 09:44
Af Flemming Rømer (DF), byrådsmedlem, medlem af Borgerservice-, Arbejdsmarked-, og Erhvervsudvalget
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 21. februar vedtog et flertal i Folketinget bestående af Venstre, Konservative, Liberal Alliance, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti at afskaffe flygtninges retskrav på bolig.

Uagtet det vil et flertal i Borgerservices-, Arbejdsmarked-, og Erhvervsudvalget, bestående af Radikale Venstre og Enhedslisten samt Venstre og Socialdemokratiet, at den kommunale praksis vedrørende visitation til permanent bolig placering for flygtninge fastholdes.

Dermed er V og S i opposition deres egne folk i Folketinget.

DF stemte imod idet vi ønsker at flygtninge skal behandles som øvrige borgere, dog kan ydes praktisk hjælp til opskrivning på ventelister. Det kan ikke være rigtigt at når Folketinget endelig lytter til de ønsker vi har lokalt, at partierne så går imod det. Vi har anvisningsret til 25% af de almennyttige boliger, og en anvisning af flygtninge til dem, vil betyde at andre med behov for bolig kommer til at vente længere.

DF krævede sagen til behandling i byrådet, idet vi håber at et flertal der vil stoppe denne forskelsbehandling. Især håber vi, at K og LA støtter os og deres Folketings politikere. Samt at Venstre og Socialdemokratiet vil tænke sig om.