11. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil SFO blive et mere attraktivt fritidstilbud?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil SFO blive et mere attraktivt fritidstilbud?
Debat Faxe - 06. marts 2019 kl. 14:19
Af Ulla Mikkelsen Pædagogisk sektor FOA Sydsjælland Bataljonsvej 3, Næstved
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Børn og læringsudvalget i Faxe Kommune har valgt en ny tildelingsmodel, som de mener giver en budgetmæssig frihed for SFO'erne.

Hvor der i dag er 17,7 børn pr. medarbejder, skal der fremover være 20 børn pr. medarbejdere for børn op til 3. klasse. For de større børn er der i dag 20,31 børn pr. medarbejder, hvor der fremover skal være 25 børn pr. medarbejder.

Herudover er der afsat små 6.000 kroner pr. barn til øvrige udgifter, som materialer og ture ud af huset. 40-50 børn og meget få voksne (to) på tur vil være et vilkår, der ikke vil betyde, at det bliver nemmere for SFO'erne at tiltrække børn til »fede« aktiviteter, når beslutningen er faldet på denne tildelingsmodel.

I børn og læringsudvalgets sagsfremstilling til deres møde den 27. februar bemærkes der, at det ikke ligger en politisk beslutning om en normering i SFO. I den forbindelse må man have glemt at forholde sig til, at der ligger en skriftlig aftale mellem Faxe Kommune, BUPL og FOA, der er aftalt i 2009, som blandt andet indeholder en aftale om normering i SFO.

Hvis Faxe Kommune ønsker:
- at SFO, skal være et attraktivt fritidstilbud med høj pædagogisk kvalitet, hvor der er fokus på børnenes alsidige udvikling, trivsel, leg og læring?

- at SFO'erne sammen med skolen sikrer, at børnene oplever en sammenhængende hverdag og med meningsfulde overgange mellem skolens undervisningsdel og SFOéns leg og pædagogisk arbejde?

- og at SFOén også skal være en attraktiv arbejdsplads, hvor Faxe kommune sikrer fastholdelse af dygtige og kvalificerede medarbejdere, og hvor samarbejdet med skolerne er ligeværdigt, med afsæt i at skole og SFO har et fælles ansvar for fælles børn?

Så er det meget vigtigt med en god normering, det betyder, at den enkelte SFO kan være et attraktivt fritidstilbud og en arbejdsplads for medarbejderne i Faxe Kommunes SFO'er.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?