15. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undskyld til Faxe Kommunes køkkener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undskyld til Faxe Kommunes køkkener
Debat Faxe - 06. maj 2021 kl. 11:41
Af Bjarne Hilmersson Strandmældevej 2, Strøby Egede

Lad mig indledningsvis erkende, at jeg sammenfattede maden på plejehjemmene i Faxe og i Stevns kommuner. Måske blev jeg lidt forvirret, idet NB skriver kandidat for Faxe-Stevns kommune, til kommunalvalget. Kan en kandidat opstille i to kommuner? Men indlægget drejede sig om Faxe kommune, så jeg må tage min del på min kappe.

Så tak til NB ved Pia Backquist (PB) for svar i denne avis 5. maj. PB besvarer mit spørgsmål vedrørende plejehjemmene med en lang svada om prislisten på maden til de hjemmeboende, hvor PB ikke nævner med et ord, at de hjemmeboende lever af opvarmet mad, de får leveret en gang om ugen.

Altså mad, der er langt over en uge gammelt når den skal varmes op og spises. Tak for mad.

Vedrørende plejehjemmene kunne PB blot nævne, at dér bliver maden lavet hver dag. Det burde jeg have sat mig bedre ind i. Undskyld derfor til Faxe Kommunes Køkkener.

PB/NB måtte derfor gerne informere om, hvad NB vil gøre for at de ældre på plejehjemmene i Stevns Kommune får samme gode vilkår som i Faxe. Jeg forstår at de også stiller op dér?

Det er glædeligt at Faxe, som en af få kommuner, har beholdt klippekortordningen. Det er flot af kommunen, men er jo ikke NBs fortjeneste. De foreslår derimod at de ældre hjemmeboende, der sidder med en folkepension, bare skal spare noget mere sammen til havearbejdet.

Jeg fik et svar.
Et svar der mest fortalte om de gode vilkår, de gamle har i Faxe og hvad Faxe Kommune gør.

Og så en fortælling om, hvor besværligt det er - set med NB-øjne - at hjælpe de ensomme.

Men ingen bud på løsning. PB skriver at jeg skal være ganske rolig, for hun tænker på de gamle, skriver hun.

Jeg ville være mere rolig, måske, hvis jeg fik at vide, hvorfor NB egentlig stiller op til kommunalvalget, og hvad de har af velfærdspolitik, ikke blot af tanker, men af visioner og som målsætning.

God valgkamp.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?