15. januar 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tunnelanlæg i Karise - tanker om magtfuldkommenhed
Debat Faxe - 26. juni 2020 kl. 10:50
Af Henrik Friis Ringstedvej 59A, Haslev Medlem af Faxe Byråd for Socialistisk Folkeparti

Igennem flere år har endnu et sti- og tunnelanlæg under jernbanen i Karise været en del af Faxe Kommunes anlægsplan sammen med andre projekter, hvor vi naturligvis i byrådet løbende må prioritere, hvad der er vigtigst, og hvad vi har råd til.

SF har intet imod tunnelprojektet. Vi vil altid gerne forbedre trafiksikkerheden, ikke mindst for vores børn og svage trafikanter. Jeg har selv boet i Karise og kender til problemet. Men her er timing og proces helt gal.

Projektet er blevet mange millioner dyrere end forudsat, men alligevel skulle det i dag (torsdag. red) forceres gennem den politiske sagsbehandling med en væsentlig tillægsbevilling:

Møde i teknik- og miljøudvalget klokken 8, økonomiudvalget klokken 11 og byrådet klokken 11.30. Det kunne måske være rimeligt, hvis det var et enigt byråd, men det var det så langt fra. Afgørelserne blev 4-3 i de to første udvalg og sluttelig 13-11 i byrådet.

Flertalsgruppen pressede altså det her igennem. Selvom vi pt. sidder lidt akavet i byrådssalen, fornemmede jeg, at der var flere medlemmer fra flertalsgruppens partier, som rejste sig lidt langsomt.

Forståeligt, for det her er ikke en ordentlig form for demokrati. Nuvel ingen ynk; flertallet har altid ret - måske?

For vi er jo som bekendt i en situation, hvor der er lige nu stor usikkerhed om Østbanens fremtid.

Her skal I ikke være i tvivl. SF kæmper for Østbanens bevarelse - ikke mindst gennem vores trafikordfører i Folketinget, Anne Valentina Berthelsen, der gør en utrættelig indsats.

Det lykkes forhåbentlig med at få en bevilling gennem region/stat til den nødvendige skinneomlægning. Så vil det jo være ganske klogt at sammentænke tunnelprojektet med udskiftningen af skinnerne.

Går det derimod, som vi ikke ønsker, at jernbanen bliver nedlagt, så vil det da være dybt godnat, at Faxe Kommune har anlagt en voldsom dyr tunnel under en til den tid ikke eksisterende jernbane.

Derfor anbefalede SF, at vi afventede at finde midlerne til de kommende budgetforhandlinger og fik samstemt projektet med udviklingen omkring Østbanen.

Nu er formanden for teknik og miljø, Eli Jacobi Nielsen fra Dansk Folkeparti, som bekendt bosiddende i Karise.

Efter en lang dag med budgetseminar nyder jeg denne fremragende sommeraften og reflekterer lidt eftertænksomt over begrebet magtfuldkommenhed.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?